0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Hoţii de fier vechi au furat porţile de la mormântul lui Cuza

Mormântul_Domnitorului_Al._I._CuzaIntamplare incredibila petrecuta in comuna Ruginoasa. Mormantul fostului domnitor Alexandru Ioan Cuza a fost pradat de hotii de fier vechi.

In cateva minute, un localnic a reusit sa fure portile din fier forjat chiar de la mormantul aflat in curtea bisericii. Barbatul, in varsta de 35 de ani, nu a ezitat in niciun moment si desi pe monument era scris mare numele lui Cuza acesta a incarcat bucatile din gard si dus a fost.

Incidentul s-a petrecut in luna aprilie a anului trecut, iar din fericire obiectele din fier au fost recuperate a doua zi de catre preotul paroh Nicolae Olariu, de la un centru de colectare din comuna.

Cazul a fost facut public, zilele acestea, de procurorii pascaneni care l-au trimis in judecata pe Mihai Colac, pentru infractiunea de furt calificat. Potrivit rechizitoriului intocmit de magistrati, fapta hotului este cu atat mai grava cu cat mormantul domnitorului se afla pe lista monumentelor istorice.

Parintele care slujeste la “Biserica Adormirea Maicii Domnului”, a precizat reporterilor TV BIT, ca dupa aceasta intamplare, a fost luata masura de sudare a grilajului, pentru a nu mai putea fi furat asa usor.

Daca va fi gasit vinovat, localnicul care a calcat istoria comunei in picioare, risca pana la 15 ani de inchisoare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow