More

  Hotii de cablu din Lunca prinsi in flagrant

  Array

  Digital CameraChinurile abonatilor Romtelecom din suburbia Lunca par sa fi luat sfarsit. Din cauza furturilor de cablu din ultimele saptamani, acestia au avut parte de servicii numai pentru un timp limitat sau chiar deloc.

  Politistii pascaneni au prins hotii in flagrant dupa ce nenumarate furturi de cablu au avut loc, in ultima vreme, in suburbia Lunca. Avariile la retelele de cablu au fost inregistrate pe strazile Unirii si Dobrogeanu Gherea, in principal, in zona in care locuiesc mai multe familii de rromi. Deplasati la fata locului, angajatii Romtelecom, observau cum de la o zi la alta dispareau bucati de cablu cu o lungime de 20 – 30 de metri. Metoda era foarte simpla si nu le lua mult timp, hotilor, care taiau capetele cablurilor dintre doi stalpi, iar bucata care ramanea jos era furata. Nenumarate plangeri si sesizari au fost facute atat la compania de cablu cat si la Politia Pascani, de catre locuitori care observau cu stupoare cum disparea cate o bucata de cablu, in fiecare zi, iar serviciile de internet si telefonie nu functionau.

  Astfel in noaptea de vineri spre sambata, lucratorii Politiei Pascani au organizat o actiune pentru depistarea hotilor. Nu mult dupa miezul noptii, dupa ce a fost sesizata avaria, agentii s-au orientat dupa urmele lasate de infractori in zapada si au ajuns in anexa locuintei familiei Bradu, unde au gasit atat cablul furat cat si bucati de material folosit la izolarea acestora.
  Au fost identificati ca fiind autori ai furtului doi frati recidivisti, Vasile Bradu de 30 de ani si Simplon Bradu de 24 ani.

  Comisarul-sef Tiberiu Dogaru a declarat ca s-a intocmit un cerc de suspecti intrucat exista informatii ca sunt mai multe persoane care au participat la aceste furturi.
  Celor doi frati le-a fost intocmit dosar penal pentru furt calificat iar daca vor fi gasiti vinovati risca, impreuna cu ceilalti suspecti, pana la 15 ani de inchisoare.

  Mentionam ca, prejudiciul acestor furturi se ridica la aproximativ 10.000 de lei insemnand costul interventiilor angajatilor Romtelecom si valoarea a peste 100 de metri de cablu din care au fost recuperati doar 30 de metri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp