More

  Hoţii de 2 milioane de lei din banii păşcănenilor. Primăria cere specialişti pentru recuperarea banilor- DOC

  Array

  Solicitare fără precedent la Primăria Paşcani. Administratia locală cere votul consilierilor locali pentru angajarea unui unor experţi care să stabilească cât s-a furat din banii păşcănenilor în ultimii ani şi cine trebuie să fie tras la răspundere.
  Ar fi vorba despre un prejudiciu de peste 2 milioane de lei numai din timpul administraţiei Craciunescu descoperit de inspectorii Curţii de Conturi.

  Mai exact au fost făcute plăti pentru o serie de investiţii nefinalizate sau decontări fără justificare iar acum reprezentanţii statului cer recuperarea prejudiciului de la cei responsabili. Este vorba despre asfaltarea unor străzi, lucrările de investiţii la şcolile din oraş şi achiziţionarea unor materiale sau obiecte care acum nu mai sunt de găsit.

  Din 2014 şi până acum Primăria Paşcani nu a făcut nimic iar o parte din sume sunt în pericol de a fi prescrise, susţine administratorul public în nota de fundamentare. Pentru rezolvarea problemei primarul aşteaptă să vină altcineva care să spună cine este vinovat şi cine trebuie să plătească pagubele.

  De asemenea lucrările nefinalizate ar urma să fie expertizate pentru a se afla ce s-a făcut şi cât mai este de executat. Menţionăm că în perioada 2008 -2012 fostul primar a acumulat facturi neachitate de peste 200 de miliarde de lei vechi. Asta însemna că municipiul a fost condus timp de patru ani pe datorie, ele fiind achitate în următorii doi ani de zile de actuala administratie, cu sprijin de la Guvern.

  În acelaşi timp au fost făcute plăti nejustificate, pentru lucrări neexecutate sau în avans, sau far acte în regulă. Acum sumele trebuie recuperate de la cei responsabili ceea ce ar fi o premiera locală. Investiţiile dubioase fac şi obiectul unei anchete a procurorilor DNA. Plângerea a fost depusă de fostul consilier independent Dionisie Afloroaei, în urma unei anchete a Consiliului Local.

  PR.hot Achizitionare Serv. Jr. Dosare Recuperare Prejudicii Buget Local

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

  Vremea va fi în general închisă şi în cea mai mare parte a ţării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi. //

  Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private

  După patru luni de când a început campania de vaccinare, autorităţile schimbă regulile jocului. Cum în ţară vor ajunge milioane de doze de vaccin Pfizer, iar interesul oamenilor pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut, de luna viitoare vor exista mai multe modalităţi de vaccinare - echipe mobile, centre drive through şi centre la firme private. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet