10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Hoţii de 2 milioane de lei din banii păşcănenilor. Primăria cere specialişti pentru recuperarea banilor- DOC

Solicitare fără precedent la Primăria Paşcani. Administratia locală cere votul consilierilor locali pentru angajarea unui unor experţi care să stabilească cât s-a furat din banii păşcănenilor în ultimii ani şi cine trebuie să fie tras la răspundere.
Ar fi vorba despre un prejudiciu de peste 2 milioane de lei numai din timpul administraţiei Craciunescu descoperit de inspectorii Curţii de Conturi.

Mai exact au fost făcute plăti pentru o serie de investiţii nefinalizate sau decontări fără justificare iar acum reprezentanţii statului cer recuperarea prejudiciului de la cei responsabili. Este vorba despre asfaltarea unor străzi, lucrările de investiţii la şcolile din oraş şi achiziţionarea unor materiale sau obiecte care acum nu mai sunt de găsit.

Din 2014 şi până acum Primăria Paşcani nu a făcut nimic iar o parte din sume sunt în pericol de a fi prescrise, susţine administratorul public în nota de fundamentare. Pentru rezolvarea problemei primarul aşteaptă să vină altcineva care să spună cine este vinovat şi cine trebuie să plătească pagubele.

De asemenea lucrările nefinalizate ar urma să fie expertizate pentru a se afla ce s-a făcut şi cât mai este de executat. Menţionăm că în perioada 2008 -2012 fostul primar a acumulat facturi neachitate de peste 200 de miliarde de lei vechi. Asta însemna că municipiul a fost condus timp de patru ani pe datorie, ele fiind achitate în următorii doi ani de zile de actuala administratie, cu sprijin de la Guvern.

În acelaşi timp au fost făcute plăti nejustificate, pentru lucrări neexecutate sau în avans, sau far acte în regulă. Acum sumele trebuie recuperate de la cei responsabili ceea ce ar fi o premiera locală. Investiţiile dubioase fac şi obiectul unei anchete a procurorilor DNA. Plângerea a fost depusă de fostul consilier independent Dionisie Afloroaei, în urma unei anchete a Consiliului Local.

PR.hot Achizitionare Serv. Jr. Dosare Recuperare Prejudicii Buget Local

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow