More

  Hoţii de 2 milioane de lei din banii păşcănenilor. Primăria cere specialişti pentru recuperarea banilor- DOC

  Array

  Solicitare fără precedent la Primăria Paşcani. Administratia locală cere votul consilierilor locali pentru angajarea unui unor experţi care să stabilească cât s-a furat din banii păşcănenilor în ultimii ani şi cine trebuie să fie tras la răspundere.
  Ar fi vorba despre un prejudiciu de peste 2 milioane de lei numai din timpul administraţiei Craciunescu descoperit de inspectorii Curţii de Conturi.

  Mai exact au fost făcute plăti pentru o serie de investiţii nefinalizate sau decontări fără justificare iar acum reprezentanţii statului cer recuperarea prejudiciului de la cei responsabili. Este vorba despre asfaltarea unor străzi, lucrările de investiţii la şcolile din oraş şi achiziţionarea unor materiale sau obiecte care acum nu mai sunt de găsit.

  Din 2014 şi până acum Primăria Paşcani nu a făcut nimic iar o parte din sume sunt în pericol de a fi prescrise, susţine administratorul public în nota de fundamentare. Pentru rezolvarea problemei primarul aşteaptă să vină altcineva care să spună cine este vinovat şi cine trebuie să plătească pagubele.

  De asemenea lucrările nefinalizate ar urma să fie expertizate pentru a se afla ce s-a făcut şi cât mai este de executat. Menţionăm că în perioada 2008 -2012 fostul primar a acumulat facturi neachitate de peste 200 de miliarde de lei vechi. Asta însemna că municipiul a fost condus timp de patru ani pe datorie, ele fiind achitate în următorii doi ani de zile de actuala administratie, cu sprijin de la Guvern.

  În acelaşi timp au fost făcute plăti nejustificate, pentru lucrări neexecutate sau în avans, sau far acte în regulă. Acum sumele trebuie recuperate de la cei responsabili ceea ce ar fi o premiera locală. Investiţiile dubioase fac şi obiectul unei anchete a procurorilor DNA. Plângerea a fost depusă de fostul consilier independent Dionisie Afloroaei, în urma unei anchete a Consiliului Local.

  PR.hot Achizitionare Serv. Jr. Dosare Recuperare Prejudicii Buget Local

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI