19.4 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Hotii au distrus casa unor tineri plecati la munca in strainatate

casa distrusa de hoti

Un fenomen periculos ia amploare si la Pascani. Din ce in ce mai multi cetateni se plang ca locuintele lor au fost calcate de hoti, in urma lor ramanand pagube usturatoare. Este si cazul unei familii de pe strada 9Mai care si-a gasit locuinta devastata de hoti. Este vorba despe o casa cumparata si reparata si amenajata de doi tineri casatoriti care au plecat la munca in strainatate.

Petru si Georgiana Martinas de 27 ani de pe strada 9 mai, s-au casatorit acum 4 ani de zile, iar cu banii castigati la nunta au modernizat casa batraneasca pe care parintii le-au lasat-o mostenire. Doi ani mai tarziu, dupa ce nu si-au gasit de munca in Pascani, cei doi au luat calea strainatatii, iar casa a ramas in grija parintilor.

Unul dintre parinti, Nicusor Gherasim de 52 ani, spune ca de cativa ani casa fetei sale este sparta de hoti. Barbatul sufera de Parkinson si ii este greu sa se deplaseze dar ii este si frica de hotii care au devastat casa.

Oamenii isi cumparasera diverse bunuri, masina de spalat automata, aragaz, frigider. Au facut diverse lucrari la interiorul si exteriorul casei, au pus parchet, au dat cu vopsea si cu var, au reparat acoperisul cat si geamurile casei.

Au amenajat si o serie de anexe la casa, o toaleta si un cotet pentru animale.

Hotii i-au furat pana si scandurile din gardul casei. Ei i-au spart usa si toate geamurile, au smuls parchetul, i-au scos cablurile din perete si au luat cu ei si celelalte bunuri, masina de spalat, aragazul etc.

Vecinii spun ca si lor le-au spart de mai multe ori curtile, de unde le-au furat gainile, lemnele sau alte produse.

Nicusor Gherasim, a chemat Politia insa acestia nu au facut altceva decat sa constate si sa demareze o ancheta. Omul spune ca nu mai are incredere in politie si ca ar banui pe un grup de rromi ca ar fi autorii furturilor.

Intrebati de catre reporterii nostri, reprezentantii politiei Pascani ridica din umeri, spunand ca nu cunosc un astfel de caz, mai mult ei spun ca fenomenul de spargere a caselor oamenilor plecati la munca in strainatate este unul ingrijorator si dau si o serie de sfaturi celor ce isi lasa casele si pleaca peste hotare.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow