More

  Hotărârile privind delegarea apei blocate de secretar. Încep discuţiile pentru preluarea reţelelor şi continuarea investiţiilor

  Array

  Problemele privind serviciile de apă şi canalizare la Paşcani încă nu au fost rezolvate. Deşi a trecut mai bine de o săptămână de zile de la aprobarea hotărârilor privind delegarea serviciilor de apă şi canalizare operatorului ieşean Apa Vital, documentele au fost transmise Prefecturii Iaşi abia în cursul zilei de ieri, pentru verificarea de legalitate pe motiv că au stat în sertarele secretarului.

  Asta însemna că mai durează cel puţin câteva zile până când hotărârea va fi transmisă celor în cauză şi va intra în vigoare. Din acesta cauza la şedinţa de astăzi a asociaţiei Judeţene ARSACIS nu s-a putut lua nici o hotărâre pe această temă. Doar s-a luat act de voinţa consilierilor şi de faptul că municipiul Paşcani este din nou eligibil pentru cele 13 milioane de euro investiţii din fonduri europene. La discuţii a participat şi primarul municipiului, Dumitru Pantazi.
  O nouă întâlnire pe această temă va avea loc, de acesta dată la Paşcani, până la sfârşitul acestei săptămâni. Vor participa atât reprezentanţii ARSACIS cât şi cei de la Apă Vital pentru stabilirea detaliilor privind predarea mijloacelor fixe şi detaliile pentru continuarea investiţiilor începute e anul trecut.
  Urmează că ARSACIS să se întrunească, apoi, în regim de urgenţă pentru însuşirea hotărârilor aprobate de consilierii păşcăneni, la sfârşitul lunii trecute. Directorul tehnic al asociaţiei spune că taxa de redevenţa va fi stabilită în funcţie de valoarea bunurilor de inventar.
  Menţionăm că situaţia este, în continuare, blocată şi la societatea de apă şi canalizare din Paşcani. Consilierii nu au hotărât nimic în legătură cu soarta societăţii. Prin urmare prestează în continuare servicii de epurare fără să încaseze nici un leu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet