22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
Array

Hotărârea privind eliberarea acordului de funcţionare va fi abrogata. Ce se va intampla după

horacredit.ro/
creditfix.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
fashiondays.ro
answear.ro
credius.ro
oferta.oceancredit.ro
creditprime.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Administraţia din Paşcani renunţa la Hotărârea Consiliului Local cu privire la emiterea acordului de funcţionare teritorial pentru agenţii economici care desfăşoară acte de comerţ sau servicii pe raza municipiului. Documentul urmează să fie abrogat în şedinţă programata vineri, pe motiv că legea în baza căreia a fost emis nu mai este valabilă.
Chiar dacă hotărârea 66 din 2001 va fi abrogata, activitatea agenţilor economici rămâne reglementata prin Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale în zonele publice din Paşcani, aprobat în aprilie 2014 , document care urmeaza sa fi completat in aceeasi sedinta.

Mai mult taxele speciale pentru documentelor de funcţionare sunt cuprinse în Hotărârea cu taxele şi impozitele locale pentru anul 2016. Altfel spus comercianţii nu scapă de acordul de funcţionare care trebuie vizat anual, spun funcţionarii de la Serviciul Comercial.

Se complică însă condiţiile care trebuie respectate pentru obţinerea lui. Primăria intenţionează să completeze cu noi reguli cererea pentru obţinerea acordului de funcţionare, conform ultimilor reglementări ISU.

Astfel pentru eliberarea acordului va fi solicitat un Certificat Constatator de la Registrul Comerţului şi o declaraţie tip privind spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea agentul economic, doar pentru unităţile alimentare.
În Evidenţele administratiei locale sunt peste 2100 de agenţi economici din care mai puţin de 1500 au acorduri de funcţionare. Primăria a cumpărat un sofft specializat pentru o mai bună gestionare a situaţiei cu agenţii economici dar nu a fost implementat nici până acum.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI