More

  Hotărârea privind convenţiile individuale, ilegală din cauza amendamentelor populiste propuse de consilierii PNL

  Array

  Păşcănenii suferă din nou din cauza politicienilor. Hotărârea aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local privind metodologia de repartizare şi facturare individuală la apă nu a primit viză de legalitate din partea secretarului Primăriei. Asta deoarece în urma aprobării amendamentele impuse de consilierii din opoziţie, forma finală a hotărârii este ilegală. Documentul a fost trimis la Prefectura Iaşi pentru verificare şi se aşteaptă un punct de vedere pe această temă. Totodată a fost publicat deja pe site-ul instituţiei. Cel mai probabil urmează să fie modificat într-o viitoare şedinţa.
  S-a ajuns aici deoarece îl ultima şedinţă consilierii din opoziţie au fost preocupaţi mai mult de campanie electorală decât de respectarea legalităţii.
  Pe data de 30 mai edilul municipiului a convocat o şedinţă extraordinară, imediat după şedinţa lunară. El a prezentat spre aprobare un proiect de hotărâre a cărei forma finală a fost stabilită în urma negocierii cu reprezentanţii Apa Vital. Mai exact pe baza documentului ar fi urmat să se treacă la încheierea de convenţii individuale pe baza contractelor de furnizare încheiate cu preşedinţii de asociaţii sau reprezentanţii de scară. Convenţiile urmau să fie anulate acolo unde până la sfârşitul anului nu erau constituite asociaţii de proprietari. Primarul Dumitru Pantazi a atras atenţia că orice modificare trebuie analizată bine şi trebuie acceptată şi de operator.

  Consilierii din opoziţie nu au vrut să ţină cont de ceea ce a spus primarul. Prin vocea liderului liberal Marius Pintilie au fost făcute mai multe amendamente.

  Cel puţin două dintre acestea sunt ilegale susţine secretarul Primăriei în raportul înaintat Prefecturii Iaşi. Este vorba despre amendamentul privind modificare perioadei de valabilitate a convenţiilor individuale de la dar şi privitor la cine face repartizarea consumurilor de apă.

  .,Un exemplu elocvent în acest sens ( şi nu singurul) este cel din partea intitulată, Noţiuni Generală, punctul 1) unde se modifica perioada de valabilitate a convenţiilor de facturare individuală, iniţial acestea fiind până la o dată determinate în proiectul de hotărâre iniţial. S-a votat ca aceste convenţii să fie pe perioadă nedeterminată, dar nu s-a specificat expres i mai ales nu s-a votat şi faptul că se modifica tot articolul în acest sens, rezultând o normă inaplicabila şi fără sens. O situaţie similară o întâlnim la amendamentul de la litera O din cadrul capitolului, Determinarea consumurilor individuale şi facturarea acestora” care precizează că “repartizarea consumului se face de către operator” venind în contradicţie cu precizările de la litera b) ale aceluiaşi capitol, din care rezultă că obligaţia de calcul şi repartizare a consumurilor de apă se face de către Asociaţia de proprietari/titularul de branşament. Precizez că nu s-a specificat dacă amendamentul introdus este suplimantar sau modificat şic e anume modifica din cuprinsul hotărârii” se arată în raportul de nelegalitate semnat de secretară Primăriei, Irina Jitaru.
  Reprezentanţii ApaVital au refuzat să comenteze această situaţie. Ei au spus că şi în momentul de faţă pot fi încheiate convenţii individuale în condiţiile legii şi ca până în present peste 10% din locatarii de la bloc au convenţii sau contracte individuale.
  Mai mult, reprezentanţii Primăriei se pregătesc deja să intervină în scările de bloc cu probleme şi datorii pentru a preîntâmpina întreruperea furnizării apei. Edilul minicipiului a spus că va emite o dispoziţie prin care funcţionarii de la Compartimentul de Îndrumare a Asociaţiilor de Proprietari să se implice în citirea şi repartizarea consumurilor de apă dar şi pentru încheierea convenţiilor şi accelerarea înfiinţării asociaţiilor de proprietari.

  13453756_10206799033079991_105713666_n

  raport nelegalitate

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O fostă procuroare din Pașcani și o vecină de-a ei, găsite moarte în casă. A fost deschis dosar penal

  Fosta procuroare, Codruta Pantazi, cumnata fostului primar, Dumitru Pantazi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta, in cursul zilei de sambata, 16 ianuarie...

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI