16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Hoţ de lemne, prins în flagrant de autorităţi

Amendă uriaşă pentru un hoţ de lemne, prins săptămâna trecută într-o pădure din preajma Pascaniului. Autorităţile l-au sancţionat pe bărbat cu 4.000 de lei şi urmează, cel mai probabil, să i se facă şi dosar penal pentru fapta să. Este pentru a doua oară când localnicul, care face comerţ cu lemne furate, este prins în flagrant.

Deşi legea s-a înăsprit în ceea ce privesc tăierile ilegale din păduri, hoţii nu s-au potolit. Joi, 9 martie, aproape de lăsatul întunericului, un bărbat de 50 de ani, din comuna Sireţel, a fost prins în timp ce scotea copaci din pădurea statului. Pentru a nu i se da de urmă, localnicul smulgea arborii din rădăcina şi apoi îi încarca în căruţă.

O patrula formată din reprezentanţi ai Ocolului Silvic Paşcani împreună cu jandarmi, l-a prins în fapt pe bărbat. Potrivit autorităţilor, acesta transporta 11 copaci pe care vroia să îi vândă în sat. Nu este pentru prima dată când localnicul este prins cu lemne fără documente.

În speranţa că furturile se vor opri, oamenii legii i-au dat bărbatului o amendă de 4.000 de lei şi cel mai probabil, i se va face şi dosar penal pentru furt, riscând astfel să ajungă după gratii.

Alte articole