More

  „Hora satului” la Ruginoasa. Simpozion, spectacol şi competiţie sportivă

  Array

  Zile de sărbătoare în comuna Ruginoasa. Sâmbătă şi duminică au avut loc mai multe activităţi programate pentru cea de-a 16 a ediţie a evenimentului „Hora satului”. Din program a lipsit „Festivalul pălăriilor” din cauza banilor alocaţi din bugetul comunei. Chiar dacă temperaturile scăzute de afară şi vremea ploioasă nu a adunat foarte mult public, cei prezenţi s-au distrat cum au ştiut ei mai bine.

  hora satului

  „Hora satului” la Ruginoasa a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în centrul comunei, loc unde a atras zeci de săteni care s-au bucurat de muzica şi dansurile tradiţionale populare româneşti.
  De pe lista invitaţilor nu au lipsit cântăreţii Cristi Iordachioaia, Raluca Munteanu de la „Rapsozii Botosanilor”, Viorica Hurmuzachi de la „Ciprian Porumbescu”, Andrei Bordeianu, Iolanda Pricop, Formaţia H.D. condusă de Dănuţ Punei şi Ansamblul Folcloric al Centrului Cultural Ruginoasa.

  Astfel, în zilele de 10 şi 11 octombrie, la Ruginoasa a avut loc cea de a 16 a edtie a sărbătorii tradiţionale „Hora satului’, sărbătoare care în acest an nu a mai fost inclus şi „Festivalul pălăriilor” de lipsa de fonduri.

  Debutul evenimentului a fost făcut sâmbătă, 10 octombrie cu proiectul interjudetean “Istoria unei lumi: de la omul cucutenian la Cuza”. Simpozionul s-a încheiat cu o vizită a celor prezenți la Muzeul Memorial şi Biserica Domnească „Al. I. Cuza Ruginoasa”.

  Tot în această zi, la Baza sportivă din comună a avut loc şi o competiția de fotbal, unde au participat echipe din Ruginoasa, Paşcani, Iaşi, Suceava şi Bacău. Câştigători au fost cei din comuna gazdă, finala jucându-se între Unirea Ruginoasa şi CSM Paşcani, scorul final fiind de 2 la 1.

  Materialul video intergal pe canalul de youtube bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI