18.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

„Hora satului” la Ruginoasa. Simpozion, spectacol şi competiţie sportivă

- Advertisement -

Zile de sărbătoare în comuna Ruginoasa. Sâmbătă şi duminică au avut loc mai multe activităţi programate pentru cea de-a 16 a ediţie a evenimentului „Hora satului”. Din program a lipsit „Festivalul pălăriilor” din cauza banilor alocaţi din bugetul comunei. Chiar dacă temperaturile scăzute de afară şi vremea ploioasă nu a adunat foarte mult public, cei prezenţi s-au distrat cum au ştiut ei mai bine.

hora satului

„Hora satului” la Ruginoasa a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în centrul comunei, loc unde a atras zeci de săteni care s-au bucurat de muzica şi dansurile tradiţionale populare româneşti.
De pe lista invitaţilor nu au lipsit cântăreţii Cristi Iordachioaia, Raluca Munteanu de la „Rapsozii Botosanilor”, Viorica Hurmuzachi de la „Ciprian Porumbescu”, Andrei Bordeianu, Iolanda Pricop, Formaţia H.D. condusă de Dănuţ Punei şi Ansamblul Folcloric al Centrului Cultural Ruginoasa.

Astfel, în zilele de 10 şi 11 octombrie, la Ruginoasa a avut loc cea de a 16 a edtie a sărbătorii tradiţionale „Hora satului’, sărbătoare care în acest an nu a mai fost inclus şi „Festivalul pălăriilor” de lipsa de fonduri.

Debutul evenimentului a fost făcut sâmbătă, 10 octombrie cu proiectul interjudetean “Istoria unei lumi: de la omul cucutenian la Cuza”. Simpozionul s-a încheiat cu o vizită a celor prezenți la Muzeul Memorial şi Biserica Domnească „Al. I. Cuza Ruginoasa”.

Tot în această zi, la Baza sportivă din comună a avut loc şi o competiția de fotbal, unde au participat echipe din Ruginoasa, Paşcani, Iaşi, Suceava şi Bacău. Câştigători au fost cei din comuna gazdă, finala jucându-se între Unirea Ruginoasa şi CSM Paşcani, scorul final fiind de 2 la 1.

Materialul video intergal pe canalul de youtube bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow