15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

,,Hora Satului”, in comuna Ruginoasa, la sfarsitul saptamanii

Sarbatoare in comuna Ruginoasa. Duminica, 7 octombrie, locuitorii comunei sunt invitati la ,,Hora Satului” , eveniment care a ajuns la a 13 – a editie.
Programul va debuta la ora 09.00 cu o serie de competitii sportive, apoi de la ora 12 .00 va avea loc meciul de fotbal dintre echipele ,,Unirea“ Ruginoasa si ,,Gloria” Baltati, pe stadionul comunal.
De asemenea de la ora 11.00 la Caminul Cultural va avea loc o expozitie de arta populara intitulata ,,Patrimoniul local de ieri si de azi” si un simpozion cu prezentare de filme etnoculturale sub genericul ,,Sezatori la noi in sat”.

Cele mai asteptate momente vor incepe de la ora 13.00 in cadrul ,,Intalnirii cu fiii satului”. Oficialitatile locale vor acorda diplome de merit elevilor care au obtinut rezultate remarcabile in activitatea scolara si extrascolara precum si pentru creatorii populari din comuna dupa care urmeaza un spectacol folcloric sustinut de orchestra de muzica populara a Clubului Copiilor Pascani, formatiile:,, Enigma”si ,,Fanax” si interpreti de muzica populara; Petronela Adumitroaei si Georgiana Catiru. Pe scena vor mai urca Ansamblul de dansuri populare ,,Garofita” din Oboroceni-Helesteni si Grupul folcloric al Caminului Cultural Ruginoasa.

Alte articole