22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Semnal de alarmă în toate școlile din România

Coaliția pentru Egalitate de Gen, ce grupează 10 ONG-uri, și Asociația „Sexul versus Barza” au lansat un apel de urgență care îi vizează pe toți elevii din România.

Apelul se adresează Ministerului Educației Naționale, Institutului pentru Științele Educației, Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului în speranța că educația sexuală va fi introdusă în școli. În acest sens a fost demarată și o petiție.

Iată o parte din textul apelului lansat de Coaliția pentru Egalitate de Gen (10 organizații) și Asociația „Sexul versus Barza” și susținut de alte 56 de organizații neguvernamentale, printre care Consiliul Național al Elevilor (CNE), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR):

Apel de urgență: educație sexuală în școli acum!

La început de an școlar, semnalăm situația critică din România în care tinerii din învățământul preuniversitar continuă să fie privați de informații cu privire la educația sexuală, care ar putea preveni o multitudine dintre problemele cu care fetele și băieții se confruntă în zilele noastre, de la apariția de sarcini nedorite, infecții cu transmitere sexuală, până la manifestări sexiste și homofobe și acte de violență sexuală.

Continuarea pe dcnews.ro.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow