30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

HÎRLĂU – Șeful Poliției la DNA. Primarul și vicele au voie să iasă din casă

answear.ro
creditfix.ro
fashiondays.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro
vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro
elefant.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Primarul şi vicele de la Hârlău, lăsați să iasă din casă, cu voia judecătorilor, însă nu au voie să vorbească sau să ia legătura cu martori în dosar. Cei doi, alături de şeful ocolului silvic, au fost eliberaţi din arest la domiciliu după ce au fost acuzați de fapte de corpuție. Decizia a fost luată luni şi este definitivă. Astăzi la sediul DNA a fost citat în calitate de suspect șeful Poliției din Hîrlău, Dumitru Simionescu, spun surse judiciare.

Cei trei sunt anchetaţi de DNA într-un dosar cu multiple acuzaţii de corupţie. Cele mai multe in-fracţiuni au fost reţinute în sarcina lui Amariei. Primele fapte imputate acestuia datează din perioada iunie – septembrie 2014, atunci când şeful Ocolului Silvic ar fi cerut mită 3 uşi de garaj în valoare de 7.000 de lei, montate la o anexă a instituţiei, dar şi neplata unei lucrări de 7.000 de lei pe care un om de afaceri le executase la locuinţa sa.

În privinţa primarului, Constantin Cernescu, procurorii spun că acesta ar fi determinat un sulbatern, pe 17 decembrie 2015, să întocmească un proces-verbal de recepţie în care să consemneze că lucrarea „Extindere reţea alimentare cu apă şi branşamente în Pârcovaci zona Anişoara Smit şi Pod Hrisculeni“ era finalizată, lucru nereal. În acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de 2.400 de lei.

Referitor la viceprimar, anchetatorii au notat: „În perioada august – septembrie 2015, inculpatul Ţăpuşă Florin a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de viceprimar al oraşului Hârlău, în sensul că, în calitate de administrator de fapt al unei societăţi comerciale (ce deţine un restaurant, o pizzerie şi o florărie), s-a implicat în negocierea şi încheierea de contracte, a ţinut legătura cu consultanţi ai firmei, a primit comenzi în numele societăţii şi a efectuat plăţi către angajaţi“.

sef politie hirlau la dna

Se pare că tot în acest dosar este implicat și comisarul şef Dumitru Simionescu, şeful Poliţiei oraşului Hârlău care a fost chemat astăzi la DNA Iaşi. Poliţistul a ajuns puțin după ora 13.30 la sediu, fiind însoţit de avocatul Ionel Nechita.

Potrivit unor surse judiciare, Simionescu a fost citat în calitate de suspect.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
30 ° C
30.4 °
29.9 °
51 %
2.7kmh
37 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI