19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Hîrlău – se şterg penalităţile dar trebuie plătite amenzile

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Veşti bune pentru cetăţenii din Hîrlău. Administraţia locală intenţionează să șteargă penalităţi pentru neplata la timp a taxelor şi impozitelor locale. Vestea proastă vine pentru persoanele care au amenzi neplătite. Începând din acest an, orice ban virat primăriilor va acoperi întâi eventualele amenzi şi abia apoi impozitele pentru casă sau maşină. Măsura a fost introdusă prin noul Cod de Procedura Fiscală.

De două zile la Ghişeul Finanţelor Locale din Hîrlău cetăţenii vin să-şi plătească dările către bugetul local. Administraţia locală vine cu o veste bună. În baza unei Ordonanţe de Urgenţă, persoanele fizice şi juridice care nu şi-au achitat până acum datoriile o pot face cu o reducere substanţială, de 73, 3 % a penalităţilor calculate până în ultima zi a lunii septembrie de anul trecut.

De bonificaţia de 10 la sută până pe 31 martie vor beneficia toţi contribualilii care vor veni să-şi achite dările către bugetul local, integral.

Cetăţenii trebuie să mai ştie că amenzile se plătesc înaintea taxelor şi impozitelor locale. Fie că e vorba de amenzile primite de şoferi în trafic sau pentru tulburarea ordinii publice, toate au prioritate în faţa plăţii dărilor către bugetul local. Chiar dacă amenzile sunt contestate în instanţa, taxele locale nu pot fi plătite cu prioritate.

Motivul pentru care a fost introdusă această măsură este ineficientă colectării amenzilor. Această prevedere exista şi până în 2012, atunci când Codul de Procedura Fiscală a fost modificat şi le permitea românilor să aleagă ce taxe plătesc cu prioritate.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI