More

  Hirlau: primarul si consilierii au depus juramantul. Radu Sarbu – noul viceprimar

  Array

  Hirlau: primarul si consilierii au depus juramantul. Radu Sarbu – noul viceprimar

  Sedinta importanta la Hirlau. Astazi de la ora 14.00 a avut loc sedinta de constituire a noului legislativ in prezenta unui reprezentant al Prefecturii Iasi. Noii consilieri locali au depus juramantul dupa ce au fost validati prin vot de consiliul local.

  Au fost probleme la validarea consilierului PSD, Constantin Cernescu, fostul primar al orasului Hirlau. La validarea acestuia sase consilieri s-au abtinut si doi au votat impotriva si a fost necesara reluarea votului de mai multe ori, pana fostul edil a fost validat.

  Dupa validarea consilierilor, a urmat depunerea juramantului de catre primarul orasului, Radu Curca. El a jurat in fata consilierilor locali ca va respecta constitutia si legile tarii.

  Cel mai asteptat proiect de pe ordinea de zi a fost alegerea viceprimarului. Ca si la Pascani, a fost facuta o singura nominalizare, Radu Sarbu de la Partidul M10, la propunerea unui consilier PSD.

  In urma numararii voturilor, Radu Sarbu a castigat functia de viceprimar cu 9 voturi pentru si 7 impotriva.

  La sfarsitul sedintei au fost discutii privind organizarea comisiilor de specialitate. Unul dintre consilieri a propus redenumirea loc conform legilor actuale. Pentru clarificare s-a facut o pauza, timp in care secretara institutiei a consultat legea.

  Mentionam ca din consiliul local al orasului Hirlau fac parte 17 consilieri: 5 de la PSD, 5 de la PNL, 3 de la Partidul M10, unul ALDE si unul de la Comunitatea Romilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  Ședință fulger pentru consilierii pășcăneni

  Surprize pentru consilierii locali din Pascani. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, in ziua de marti, 2 martie, de la ora 14:00,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp