23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Hîrlău – pensionarii au petrecut de ziua lor

Hîrlău – pensionarii au petrecut de ziua lor

Ziua Internațională a persoanelor vârstnice a fost sărbătorită și la Hîrlău. Peste 150 de persoane au marcat această zi cu muzică, dans și o masă oferite de administrația locală. Nu a lipsit buna dispoziție dar și mesajele de mulțumire și susținere din partea celor de la conducere. Petrecerea s-a încheiat după patru ore de distracție și socializare. Conducerea orașului dorește ca anul viitor, evenimentul să se adreseze unui număr mai mare de sărbătoriți.

O parte dintre pensionarii din Hîrlău au fost invitații unei petreceri oferite cu ocazia Zilei internaționale a persoannelor vârstnice. Conducerea orașului a reușit și în acest an să-i surprindă cu un eveniment dedicat lor ca semn de mulțumire și aprecierea pentru tot ce au făcut ca părinți, bunici și oameni.

Astfel, pe parcursul a patru ore, la un local din oraș, peste 150 de pensionari de la medici sau profesori până la simplii muncitori au sărbătorit cum se cuvine ziua de 1 octombrie. Nu au lipsit muzica și dansul oferite de Ansamblul Casei de Cultură – Sârba cu năframă și maestrul Vatamanu alături de solistul Mihăiță Găină.

Și cum muzica populară a răsunt câteva ore bune, sărbătoriții au fost invitați la dans de către tinerii îmbrăcați în straie tradiționale.

Evenimentul a fost organziat de administrația locală din Hîrlău. Primarul Radu Curcă promite că la anul, ziua de 1 octombrie va fi sărbătorită cu mai mulți pensionari din oraș carora le transmite și un mesaj. – vezi în materialul video din cadrul știrilor INFOBIT.

Ziua de 1 octombrie a devenit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice din anul 1991, fiind dedicată promovării drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru formarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow