More

  Hîrlău – pensionarii au petrecut de ziua lor

  Hîrlău – pensionarii au petrecut de ziua lor

  Ziua Internațională a persoanelor vârstnice a fost sărbătorită și la Hîrlău. Peste 150 de persoane au marcat această zi cu muzică, dans și o masă oferite de administrația locală. Nu a lipsit buna dispoziție dar și mesajele de mulțumire și susținere din partea celor de la conducere. Petrecerea s-a încheiat după patru ore de distracție și socializare. Conducerea orașului dorește ca anul viitor, evenimentul să se adreseze unui număr mai mare de sărbătoriți.

  O parte dintre pensionarii din Hîrlău au fost invitații unei petreceri oferite cu ocazia Zilei internaționale a persoannelor vârstnice. Conducerea orașului a reușit și în acest an să-i surprindă cu un eveniment dedicat lor ca semn de mulțumire și aprecierea pentru tot ce au făcut ca părinți, bunici și oameni.

  Astfel, pe parcursul a patru ore, la un local din oraș, peste 150 de pensionari de la medici sau profesori până la simplii muncitori au sărbătorit cum se cuvine ziua de 1 octombrie. Nu au lipsit muzica și dansul oferite de Ansamblul Casei de Cultură – Sârba cu năframă și maestrul Vatamanu alături de solistul Mihăiță Găină.

  Și cum muzica populară a răsunt câteva ore bune, sărbătoriții au fost invitați la dans de către tinerii îmbrăcați în straie tradiționale.

  Evenimentul a fost organziat de administrația locală din Hîrlău. Primarul Radu Curcă promite că la anul, ziua de 1 octombrie va fi sărbătorită cu mai mulți pensionari din oraș carora le transmite și un mesaj. – vezi în materialul video din cadrul știrilor INFOBIT.

  Ziua de 1 octombrie a devenit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice din anul 1991, fiind dedicată promovării drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru formarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet