9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Hîrlău – pensionarii au petrecut de ziua lor

Hîrlău – pensionarii au petrecut de ziua lor

Ziua Internațională a persoanelor vârstnice a fost sărbătorită și la Hîrlău. Peste 150 de persoane au marcat această zi cu muzică, dans și o masă oferite de administrația locală. Nu a lipsit buna dispoziție dar și mesajele de mulțumire și susținere din partea celor de la conducere. Petrecerea s-a încheiat după patru ore de distracție și socializare. Conducerea orașului dorește ca anul viitor, evenimentul să se adreseze unui număr mai mare de sărbătoriți.

O parte dintre pensionarii din Hîrlău au fost invitații unei petreceri oferite cu ocazia Zilei internaționale a persoannelor vârstnice. Conducerea orașului a reușit și în acest an să-i surprindă cu un eveniment dedicat lor ca semn de mulțumire și aprecierea pentru tot ce au făcut ca părinți, bunici și oameni.

Astfel, pe parcursul a patru ore, la un local din oraș, peste 150 de pensionari de la medici sau profesori până la simplii muncitori au sărbătorit cum se cuvine ziua de 1 octombrie. Nu au lipsit muzica și dansul oferite de Ansamblul Casei de Cultură – Sârba cu năframă și maestrul Vatamanu alături de solistul Mihăiță Găină.

Și cum muzica populară a răsunt câteva ore bune, sărbătoriții au fost invitați la dans de către tinerii îmbrăcați în straie tradiționale.

Evenimentul a fost organziat de administrația locală din Hîrlău. Primarul Radu Curcă promite că la anul, ziua de 1 octombrie va fi sărbătorită cu mai mulți pensionari din oraș carora le transmite și un mesaj. – vezi în materialul video din cadrul știrilor INFOBIT.

Ziua de 1 octombrie a devenit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice din anul 1991, fiind dedicată promovării drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru formarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI