10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Hirlau: Femei condamnate pentru proxenetism, bagate dupa gratii

La data de 22.04.2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă, pe linia punerii în aplicare a mandatelor de executare a pedepsei închisorii, depistării minorilor dispăruţi şi clarificării situaţiei persoanelor urmărite, În cadrul acţiunii, pe str. Ghe. Doja din oraşul Hîrlău, poliţiştii au identificat două femei pe numele cărora instanţa a emis mandate de executare a pedepsei închisorii.
A fost depistată H. Elena de 59 ani, din oraşul Hîrlău, care poseda mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Iaşi, prin care a fost condamnată la 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi trafic de persoane.
A mai fost depistată H. Diana, de 32 ani, din aceeaşi localitate care poseda mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Iaşi, prin care a fost condamnată la 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane.
Instanţa de judecată a reţinut în sarcina acestora că, în perioada 2004 -2010, împreună cu inculpaţii S. I., V.R. şi P.M., au constituit o grupare criminală organizată, specializată în exploatarea sexuală a tinerelor(majore şi minore) pe care, membrii grupării sau persoanele care au aderat, de-a lungul timpului, la grupul infracţional, le-au racolat din zonele oraşelor Hîrlău şi Măcin, obţinând beneficii materiale ilicite de peste 500.000 euro.
În scopul disimulării originii ilicite a banilor, aceştia au fost trimişi în ţară prin servicii internaţionale de transfer, de pe numele altor persoane, pe numele unor persoane alese întâmplător, din anturaj, utilizate în acest scop, în schimbul unor beneficii materiale minore.
În baza mandatelor de executare a pedepsei închisorii emise de Tribunalul Iaşi, persoanele condamnate au fost încarcerate în Penitenciarul Iaşi.

IPJ IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow