More

  Hîrlău: Experiență de neuitat pentru elevi şi profesori, în Polonia

  Array

  Experienţă de neuitat pentru două eleve de la Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hîrlău. Ele alături de profesorii coordonatori într-un proiect cu fonduri europene, au fost timp de o săptămâna într-un oraş din Polonia, partener în această întâlnire. Aici s-au întâlnit cu delegaţi din alte ţări şi spun că şi-au făcut prieteni pentru toată viaţă.

  eleve colegiu hirlau

  „Chimie în bucătărie”. Acesta este numele proiectului cu fonduri europene accesat de cei de la Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hîrlău. Fiind un parteneriat între mai multe ţări, acum a venit rândul a câte doi profesori şi elevi să se deplaseze la o școală dintr-un oraş din Polonia. Astfel, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, aceştia s-au întâlnit cu reprezentanţi ai şcolilor din Lituania, Estonia, Turcia, Croaţia, Slovenia, Polonia.

  Aici, profesorii şi elevele din România au avut ocazia să participe la tot felul de ateliere de lucru şi să experimenteze reţete de creme sau demachiante. Au vizitat şi obiectivele importante din acest oraş şi împrejurimi. S-au legat şi prieteni şi au avut ocazia să vadă şi stilul de viaţă a polonezilor sau cum se ţin orele de curs în şcoli. De asemenea, elevele Andra şi Florentina au prezentat şi lucruri importante despre România.

  Coordonatoarea proiectului Erasmus plus, profesorul Ramona Darie a spus că aceste mobilități îi ajută pe elevi să se dezvolte, să scape de anumite temeri, cum ar fi de a vorbi în faţa unui public numeros, dar şi pentru a-şi exersa limba engleză.

  Chiar dacă în această excursie au participat doar doi profesori şi doi elevi, în proiect sunt implicaţi 11 elevi şi mai multe cadre didactice, însă toți cei din şcoală sunt beneficiari. Elevii care fac parte din proiect au fost selectaţi şi pentru că şi-au manifestat dorinţa în a cunoște mai multe la Chimie şi pentru că ştiau a vorbi şi înţelege limba engleză.

  Următoarele vizite ale elevilor şi cadrelor didactice de la Colegiul din Hîrlău vor avea loc anul viitor în Turcia şi Lituania.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  Tânăr arestat după ce ar fi furat parfumuri si produse comestice dintr-o societate din Târgu Frumos

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din...

  Acțiune în trafic la Târgu Frumos. Opt permise reținute într-o zi

  La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Tg. Frumos şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală au acţionat pe raza de competenţă pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI