More

  Hîrlău – amenzi usturătoare pentru neregulile găsite!

  ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ CORESPUNZĂTOR

  În perioada de 02 – 03 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

  Au fost verificați 8 agenți economici, legitimate 201 de persoane, controlați 17 căruțași, 85 de autovehicule și 19 baruri.

  Au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.695 de lei, dintre care 13 conform  O.U.G 195/2002,  23 comform Legii 61/1991, 2 conform Legii 12 / 1990 și 4 conform altor acte normative.

  De asemenea, au fost reținute 1 permis de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

  Exemple: O femeie de 46 de ani, din comuna Cotnari, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 200 de lei, întrucât, a provocat scandal la domiciliu, adresând înjurii şi expresii jignitoare unei alte femei, din aceeaşi localitate.

  Un bărbat de 54 de ani, din municipiul Iași, a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a efectuat acte de comerţ, în piaţa agroalimentara Focuri, fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege.

  Un tânăr de 21 de ani, din județul Botoșani, a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiindu-i reţinute plăcuţele cu numerele de înmatriculare, întrucât a condus un autoturism pe strada Eternitate, din oraşul Hîrlău, fără a avea poliţa de asigurare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet