10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Hîrlău – amenzi usturătoare pentru neregulile găsite!

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ CORESPUNZĂTOR

În perioada de 02 – 03 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost verificați 8 agenți economici, legitimate 201 de persoane, controlați 17 căruțași, 85 de autovehicule și 19 baruri.

Au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.695 de lei, dintre care 13 conform  O.U.G 195/2002,  23 comform Legii 61/1991, 2 conform Legii 12 / 1990 și 4 conform altor acte normative.

De asemenea, au fost reținute 1 permis de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Exemple: O femeie de 46 de ani, din comuna Cotnari, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 200 de lei, întrucât, a provocat scandal la domiciliu, adresând înjurii şi expresii jignitoare unei alte femei, din aceeaşi localitate.

Un bărbat de 54 de ani, din municipiul Iași, a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a efectuat acte de comerţ, în piaţa agroalimentara Focuri, fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege.

Un tânăr de 21 de ani, din județul Botoșani, a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiindu-i reţinute plăcuţele cu numerele de înmatriculare, întrucât a condus un autoturism pe strada Eternitate, din oraşul Hîrlău, fără a avea poliţa de asigurare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI