18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Hidroelectrica hotaraste daca vinde barajul de la Lunca Pascani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Au fost reluate discutiile la nivel parlamentar privind soarta celei mai mari investitii din zona Pascani. Este vorba despre Barajul de la Lunca Pascani lucrare inceputa in anul 1985 dar abandonata de cateva ori pana acum, dupa ce au fost cheltuite peste 100 de milioane de euro.

In cursul zilei de ieri Comisia de Transport si Energie din cadrul senatului Romaniei a analizat acest subiect la cererea senatorului Florin Constantinescu.
La discutii a participat si adminsitratorul special al societatii Hidroelectrica cea care detine in omentul de fata investitia nefinalizata. S-a ajuns la concluzia ca in sedinta AGA de saptamana viitoare societatea sa decida vanzarea obiectivului, doar partea de acumulare, catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor sau unei societati private urmand ca in etapele urmatoare sa fie stabilit pretul si conditiile contractuale. Senatorul Cosntantinescu spune ca mai apoi ministerul poate continua investitia cu fonduri europene. Ar mai fi nevoie de cel putin 40 de milionae de euro, conform estimarilor specialistilor.

Investitia privind centrala electrica va ramane la Hidroelectrica. Si aici ar mai fi necesare investitii de 10 milione de euro pentru punerea eiin functiune, dar dupa finalizarea barajului.
Mentionam ca Baraju de la Lunca Pascani este de atat pentru apărarea impotriva inundatiilor cat si pentru asigurarea resursei cu apă pentru irigaţii.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI