32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Heleșteni: A tâlhărit un taximetrist, folosind o brichetă

Un tânăr din Heleşteni a fost condamant la închisoare după ce ar fi jefuit un taximetrist folosind ca armă o brichetă. Incidentul a avut loc în noiembrie anul trecut, când mama lui Mircea Maftei, plecată la lucru în Italia, i-a trimis acestuia 140 de euro. Tânărul a ridicat banii din Paşcani şi i-a cheltuit în aceeaşi zi la o sală de jocuri.

Şi-a păstrat doar 46 de lei, echivalentul unei curse cu taxiul până la locuinţa bunicii sale din Heleşteni. Ajuns în apropiere de intrarea în satul Hărmăneasa, la aproximativ 300 metri de destinaţie, Maftei i-a cerut taximetristului să oprească. Apoi, l-a cuprins cu braţul drept în jurul gâtului, cerându-i să scoată banii pe care îi are, ameninţându-l că altminteri îi va tăia gâtul.

„Cuţitul” era doar o brichetă, cu care Maftei l-a atins în zona gâtului, victima crezând că simte o lamă, când de fapt era vorba de partea metalică a brichetei. Taximetristul i-a dat lui Maftei un telefon Huawei Y6s, un pachet şi jumătate de Kent şi încasările din acea zi, apreciate ulterior la aproximativ 300 de lei. Maftei a fost prins cu uşurinţă, din descrierea taximetristului, şeful de post din Heleşteni recunoscându-l şi amintindu-şi că l-a văzut venind la bunica sa. De la Maftei a fost recuperat telefonul mobil, 7 ţigări şi 119 lei.

Faptul că tânărul a recunoscut imediat fapta, iar mama sa a virat în contul taximetrisului banii jefuiţi, acesta nemaiconstituindu-se ca parte civilă, nu l-au ajutat prea mult pe Maftei în instanţă. Instanţa a apreciat că simpla ameninţare cu un cuţit, chiar dacă acesta nu exista în realitate, este de natură să dea un înalt grad de periculozitate faptei. Ca urmare, Maftei a fost judecat pentru tâlhărie calificată, prin folosirea uneia arme, iar nu pentru tâlhărie, la care pedeapsa este mai mică.

„Persoana vătămată nu putea să observe obiectul cu care a fost atins în zona gâtului şi, coroborat cu ameninţările verbale ale inculpatului, nu putea să creadă decât că este vorba despre un obiect de care el se putea folosi pentru a-şi pune în practică acele ameninţări. Ea a declarat că a crezut că acel obiect era un cuţit, şi de aceea s-a speriat foarte tare, spunându-i inculpatului să nu îl omoare pentru că are de crescut copii. Tot de frică, persoana vătămată a declarat că s-a conformat şi solicitării inculpatului de a întoarce maşina şi de a pleca în viteză din locul respectiv. Starea de temere a persoanei vătămate a persistat şi după comiterea de către inculpat a faptei, ea neprezentându-se la serviciu în următoarele trei zile, menţionând că s-a aflat «în stare de şoc», împrejurare confirmată şi de către administratorul societăţii la care aceasta este angajată”, au precizat magistraţii Judecătoriei Paşcani. Maftei a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Cazul se află acum pe rolul Curţii de Apel, care îl va analiza la sfârşitul lunii viitoare.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...

Doua zile de sărbătoare la Cristesti

Doua zile de sărbătoare in comuna Cristesti. Pe 14 august...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow