16.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Heci: Aproape 400 de elevi au început anul școlar într-o grădiniță

Aproape 400 de elevi din Heci au inceput astazi, 16 septembrie a.c., anul scolar intr-o gradinita. Asta pentru ca scoala in care ar fi trebuit sa isi desfasoare cursurile este in renovare, iar din luna aprilie a.c. lucrarile au fost sistate din lipsa de fonduri.
Cladirea este din caramida, iar acum doi ani a intrat intr-un proces de reabilitare cu finantare europeana in valoare de circa 8 mld de lei vechi. Potrivit celor spuse de directorul unitatii de invatamant, Alexandru Hirian, constructia ar fi trebuit finalizata in 12 luni, insa nimeni nu mai lucreaza la reabilitarea scolii. Totodata, el a facut sesizari si catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, insa a primit aceleasi raspunsuri: nu sunt fonduri pentru continuarea lucrarilor.

Mai grav este ca tot ce s-a facut pana acum la renovarea cladirii se degradeaza pentru ca nu este acoperita. Din cauza ploilor, tencuiala de pe pereti a inceput sa cada, iar in unele sali au crescut buruieni.

Elevii sunt total nemultumiti de locul unde isi desfasoara cursurile in prezent. Din lipsa spatiului, se invata in schimburi, pe holuri si intr-o casa sociala din curtea bisericii Sf. Dumitru, aflata la cativa metri distanta. Tot acolo sunt si doua grupe de gradinita, formate din 40 de prescolari.

Potrivit celor spuse de primarul comunei, Ioan Lazar, investitia a fost preluata in prezent de catre Ministerul Educatiei, insa pentru ca aceasta problema a aparut pe neprevazute, nici aici nu sunt fonduri pentru continuare lucrarilor. Astfel ca, pana se vor gasi bani, elevii si prescolarii vor invata inghesuiti intr-o gradinita si o casa sociala.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI