8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Heci: Aproape 400 de elevi au început anul școlar într-o grădiniță

Aproape 400 de elevi din Heci au inceput astazi, 16 septembrie a.c., anul scolar intr-o gradinita. Asta pentru ca scoala in care ar fi trebuit sa isi desfasoare cursurile este in renovare, iar din luna aprilie a.c. lucrarile au fost sistate din lipsa de fonduri.
Cladirea este din caramida, iar acum doi ani a intrat intr-un proces de reabilitare cu finantare europeana in valoare de circa 8 mld de lei vechi. Potrivit celor spuse de directorul unitatii de invatamant, Alexandru Hirian, constructia ar fi trebuit finalizata in 12 luni, insa nimeni nu mai lucreaza la reabilitarea scolii. Totodata, el a facut sesizari si catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, insa a primit aceleasi raspunsuri: nu sunt fonduri pentru continuarea lucrarilor.

Mai grav este ca tot ce s-a facut pana acum la renovarea cladirii se degradeaza pentru ca nu este acoperita. Din cauza ploilor, tencuiala de pe pereti a inceput sa cada, iar in unele sali au crescut buruieni.

Elevii sunt total nemultumiti de locul unde isi desfasoara cursurile in prezent. Din lipsa spatiului, se invata in schimburi, pe holuri si intr-o casa sociala din curtea bisericii Sf. Dumitru, aflata la cativa metri distanta. Tot acolo sunt si doua grupe de gradinita, formate din 40 de prescolari.

Potrivit celor spuse de primarul comunei, Ioan Lazar, investitia a fost preluata in prezent de catre Ministerul Educatiei, insa pentru ca aceasta problema a aparut pe neprevazute, nici aici nu sunt fonduri pentru continuare lucrarilor. Astfel ca, pana se vor gasi bani, elevii si prescolarii vor invata inghesuiti intr-o gradinita si o casa sociala.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow