More

  HARTA salariilor şi a şomajului. Cum ar putea arăta economia României, judeţ cu judeţ, în următorii trei ani

  Array

  In judetul Iasi, salariu mediu ar urma sa ajunga suma de 1.696 lei. Angajaţii din judeţele Caraş-Severin şi Dolj se vor bucura de cele mai mari creşteri salariale în următorii patru ani, de 15,5%, respectiv de 15,1%. Chiar şi aşa, lefurile lor se vor situa sub media de la nivelul întregii economii din România, prognozată a fi de circa 1.839 de lei în 2016, reiese din cele mai recente estimări ale Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).

  La nivel naţional, România va avea în 2016 cu 210.000 de locuri de muncă în plus, mai exact, cu doar 4,6% mai multe decât în prezent, peste jumătate dintre acestea fiind „revendicate” de regiunea Bucureşti-Ilfov, respectiv 109.500. În ceea ce priveşte şomajul, acesta va scădea de la 5,2%, nivel estimat pentru 2013, la 4,5% în 2016.

  Locuitorii din judeţele Teleorman, Dolj şi Brăila îşi vor majora semnificativ contribuţia la economia locală, reiese din datele „Prognozei în profil teritorial – varianta de primăvară 2013”.

  În cazul judeţului Teleorman, spre exemplu, productivitatea unui locuitor va creşte de la 3.858 de euro anul acesta, la 4.733 de euro în 2016, respectiv 22,7%, cea mai mare creştere de la nivel naţional.

  La coada clasamentului se află locuitorii din Ilfov, care, cu toate că în 2013 se vor afla pe locul trei în ceea ce priveşte Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor (11.310 euro), avansul faţă de anul acesta va fi de circa 16,1 procente, reiese din prognoza CNP.

  Continuare pe Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Petru Movila, candidat PMP la Camera Deputatilor: Solicit redeschiderea şcolilor!

  Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la...

  Ciocoii de ieri, liberalii de azi! Cresc taxele și impozitele locale în primăriile controlate de PNL-iști (P)

  Liberalii s-au văzut cu puterea în mână și au început să atenteze la bunăstarea ieșenilor. În loc să aducă bani în județ pentru investiții...

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI