11.5 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Harta drumurilor în pericol de înzăpezire

Drumarii au scos deja utilajele pe drumurile naţionale, după primii fulgi de nea căzuţi peste Moldova * angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au acţionat în judeţele Suceava şi Neamţ, dar atrag atenţia şoferilor că şi patru drumuri naţionale din judeţul Iaşi sunt în pericol de înzăpezire * codul galben de ninsori a lăsat zeci de mii de oameni fără energie electrică, iar o şcoală a fost închisă din cauza drumurilor impracticabile şi lipsa căldurii
Pericol pe patru drumuri naţionale din Iaşi
Potrivit hărţii drumurilor aflate în pericol de deszăpezire, pe raza judeţului Iaşi se numără DN 24 spre Vaslui, DN 24C Vânători, către graniţa cu Republica Moldova, DN 28 Iaşi – Podu Iloaei – Târgu Frumos – Miclăuşeni şi DN 28A, spre Paşcani. Potrivit şefilor DRDP Iaşi, în cursul acestei săptămâni se desfac ofertele de licitaţii pentru autoutilitare la nivelul tuturor judeţelor din zona Moldovei. „Toate judeţele care au drumuri naţionale în administraţia noastră sunt în plin proces de licitaţie pentru autoutilitare de deszăpezire. Noi avem contract de închiriere până la 31 decembrie, motiv pentru care va urma şi o licitaţie de închiriere a serviciilor de deszăpezire în această iarnă. Conform statutului nostru de funcţionare, ne ocupăm de 20% din reţeaua de drumuri naţionale, iar 80% este licitată firmelor private”, a precizat şeful DRDP Iaşi.
În perioada următoare, şi Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi va livra ultimele freze către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, din cele achiziţionate anul acesta. În luna martie a acestui an, CJ Iaşi anunţa achiziţionarea unui număr de 24 de autofreze care urmau să fie livrate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din zona Moldovei, fiind primele utilaje achiziţionate pe fonduri europene la nivel naţional. Proiectul a avut o valoare de 20,8 milioane lei.
continuarea pe Ziarul Evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow