15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Hârlăuanii suferă din cauza politicienilor. Opoziţia a suspendat ajutoarele sociale şi sărbătoarea oraşului „ca să nu câştige voturi” cei de la putere

Când politicienii nu se înţeleg cetăţenii suferă. Aşa se întâmplă în oraşul Hârlău după votarea bugetului pentru acest an şi a listei de investiţii. Ca să fie votate, opoziţia, la egalitate de voturi cu puterea în Consiliul Local, a cerut executivului să renunţe, cel puţin deocamdată, la o serie de cheltuieli. Consilierii liberali au solicitat să nu mai fie bugetate activităţile pentru, Zilelor Oraşului”, sărbătoare organizată, de regulă, în perioada Paştelui, pe motiv că ar aduce un avantaj electoral conducerii Primăriei. Pentru acest eveniment dar şi pentru focul de artificii de Anul Nou a fost alocată suma de 100.000 de lei. Acum banii au fost trecuţi în fondul de rezervă iar ziua oraşului nu se ştie când sau daca va fi reprogramată.

În aceeaşi şedinţă consilierii PNL au cerut ca şi alocaţiile  pentru familiile sărace  să fie anulate. Este vorba despre 90.000 de lei pentru acordarea unor tichete sociale familiilor defavorizate, înainte de Paşte şi Crăciun. Banii au fost trecuţi în fondul de rezervă iar tichetele sociale au rămas în aer pe motiv că prin împărţirea lor primarul ar câştiga capital electoral. Mai mult, bugetul alocat ajutoarelor de urgenţă a fost înjumătăţit astfel încât Primăria mai are la dispoziţie pentru cazurile speciale doar 25.000 de lei.
Aceeaşi soarta au avut şi o serie de investitii. Ele au fost lăsate fără finanţare tot din motive electorale. Este vorba despre amenajarea străzii Bogdan Voda cu trotuare pentru care fusese alocată suma de 80 000 lei iar din banii alocaţi bisericilor, 30.000 lei, s-a luat o treime ca să fie organizată o acţiune de comemorare a eroilor din Primul Război Mondial, înmormântaţi în cimitirul localităţii.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei” chiar de care primarul interimar Radu Curca. El a explicat că a fost nevoit să accepte condiţiile impuse de opoziţie pentru a fi votat bugetul.

Reacţiile nu au întârziat să apară. Chiar în timpul emisiunii, liderul opozitei din Consiliul Local, Constantin Fotea a precizat că aceste cheltuieli nu au fost anulate ci doar suspendate şi că urmează să aibă loc noi discuţii pentru clarificări. El a mai spus că a solicitat Primăriei transparenta în legătură cu modul de acordare a ajutoarelor sociale iar sărbătoarea oraşului să nu fie politizata.

Menţionăm că fostul primar, Constantin Cernescu a fost suspendat din funcţie pentru 30 de zile, şi este arestat la domiciliu. El este cercetat într-un dosar de corupţie privind infracţiuni silvice, alături de fostul viceprimar şi şeful Ocolului Silvic din oraş.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow