19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Hârlău: Sprijin administrativ pentru biserici

Sprijin financiar din partea Primariei Harlau pentru bisericile din oras. In sedinta de ieri, 30 mai a.c., consilierii locali au alocat din bugetul local suma de 250 mil de lei vechi, necesari pentru reparatii urgente la Biserica “Sfanta Imparateasa Pulheria” din Parcovaci si Parohia “Sfantul Nicolae” Harlau.

Aceasta decizie s-a luat dupa ce preotii parohi au cerut sprijinul administratiei locale pe motiv nu au bani. Astfel ca, la biserica din Parcovaci este necesar inlocuirea acoperisului, realizarea unor lucrari de drenaj in jurul bisericii pentru a stopa igrasia si mucegaiul din interior si inlocuirea geamurilor foarte vechi. Pentru toate acestea, consilierii si edilul orasului au decis sa ofere suma de 200 milioane de lei vechi.

De asemenea, biserica din Harlau va primi 50 de milioane de lei vechi pentru inlocuirea mobilierului din casa praznicala. Constantin Cernescu a precizat ca la urmatoarea rectificare de buget va propune ca si celelalte biserici din oras sa primeasca cate un ajutor financiar din banii publici.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow