5 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Hârlău și Cristești, în scenariul roșu. Ce măsuri se vor lua pentru următoarele 14 zile – DOC

Orasul Harlau si comuna Cristesti au intrat in scenariul rosu. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi au hotarat intr-o sedinta extraordinara ce a avut loc luni, 5 aprilie, masurile care se vor lua pentru urmatoarele doua saptamani in zonele cu incidenta crescuta.

In cele doua unitati administrative precizate, indicele a depasit 3 cazuri la mia de locuitori si astfel sunt restrictii mai dure. Astfel, restaurantele sunt inchise la interior, organizarea de spectacole si alte manifestari precum si activitatea cu publicul a operatorilor licentiati in domeniul jocurilor de noroc este interzisa.

In aceeasi hotarare a Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi se arata ca Valea Seaca si Vanatori, intra in scenariul galben, cu incidente de 1,63, respectiv 2,14 la mia de locuitori. In aceste comune, restaurantele dar si salile de jocuri de noroc pot fi deschise fara a depasi capacitatea maxima a spatiului de 30% si doar in intervalul orar 6-22.

De precizat este faptul ca hotararea data la inceputul saptamanii este valabila pana pe 19 aprilie.

Mentionam faptul ca si in municipiul Pascani incidenta privind cazurile de COVID 19 este in crestere in ultimele zile, iar la data de 6 aprilie era de 1,37/mia de locuitori.

HOTARAREA AICI

 

 

Alte articole