19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Harlau: Sezatoare si dansuri populare dedicate zilei mamei

sezatoare

Pentru ca pe data de 8 martie sunt sarbatorite mamele, elevii unei scoli din Harlau au organizat cu cateva zilei inainte un spectacol dedicat acestui moment.

Este vorba despre 70 de elevi ai Scolii “Petru Rares” din Harlau, care au pus in scena miercuri, 6 martie, la Casa de Cultura din localitate, o sezastoare si un spectacol de dansuri populare.

Sezătoarea era o adunare restrânsă a oamenilor de la sat în serile de iarnă, pentru a desfășura munci uşoare într-o atmosferă destinsă întreținută cu variate discuții, povești, cântece și glume. Această formă de socializare pierdută în timp datorită modernismului violent avea un rol important în menținerea unității, tocmai datorită structurii specifice ce îmbina munca și divertismentul.

Tinerii coordonati de profesoarele Petronela Miclaus si Ioana Alexa, au reusit sa adune peste 50 de persoane in sala de spectacole a institutiei, public format in special din parinti.

Evenimentul s-a incheiat cu un frumos spectacol de dansuri, sustinut de catre ansamblul “Dor de folclor” a Casei de Cultura din Harlau.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow