4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Hârlău: Scandalagiu periculos: a pălmuit un taximetrist, a intrat cu toporul în magazin

Un tânăr din Hârlău era să ajungă la închisoare pentru că nu s-a ostenit să dea un telefon. Magistraţii Judecătoriei Hârlău au dispus revocarea condamnării cu suspendare a lui Gheorghe Balan şi executarea sentinţei în regim de detenţie. Bărbatul a avut totuşi noroc: judecătorii de la Tribunal l-au lăsat liber.

 


Balan provocase în 2017 un scandal în centrul oraşului Hârlău. Beat fiind, încercase să lovească un copil aflat în zonă. Fusese oprit de tatăl acestuia, care a intrat apoi în magazin pentru a-şi cumpăra o cafea şi a evita scandalul. Balan s-a luat după el. Dezbrăcat la bustul gol, bărbatul a continuat să se manifeste agresiv şi în magazin, lovindu-l pe bărbat. Dat afară, a încercat să spargă geamurile cu pumnii, fiind oprit de martori. S-a îndreptat apoi spre un bloc, spărgând cu pumnii geamurile de la intrare. Apoi, s-a aruncat practic în faţa unui taxi, forţându-l să oprească, cerând să fie dus la spital. Şoferul a refuzat, Balan lovindu-l puternic cu palma peste faţă. A luat un alt taxi şi s-a dus acasă, de unde a ieşit cu un topor. S-a întors la magazin, atacându-l pe bărbatul cu care avusese primul conflict. A fost cu greu reţinut de poliţişti.

Trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe, Balan a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, ca şi la efectuarea a 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Balan a prestat până la urmă munca în folosul comunităţii, dar a refuzat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune pentru stabilirea programului de supraveghere. A fost adus până la urmă de poliţişti. Ulterior însă, nu s-a mai prezentat la întâlnirile de supraveghere, invocând faptul că nu ar fi avut resursele financiare necesare pentru a contacta Seviciul de Probaţiune.

„Este greu de crezut că nu i s-ar fi permis folosirea unui telefon de către o persoană cunoscută ori de către poliţia oraşului“, au remarcat magistraţii Judecătoriei Hârlău, care au decis revocarea suspendării pentru rea-credinţă.

Decizia a fost întoarsă însă de Tribunal, care a decis ieri respingerea revocării suspendării pedepsei.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow