5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Hârlău: Pregătiri pentru situații de urgență

Inundatiile ce au avut loc la Galati si cutremurele din ultima perioada au pus in alerta autoritatile locale. Ieri, 08 octombrie a.c., comisia pentru situatii de urgenta din Harlau s-a intrunit intr-o sedinta publica pentru a stabili ce masuri se vor lua in caz de calamitati naturale.

Impotriva inundatiilor s-a dispus monitorizarea permanenta a cursurilor de apa, curatarea continua a podurilor si podetelor si informarea populatiei despre semnificatia codurilor meteo. In cazul unei viituri sau a unui cutremur de magnitudini mari, se vor da semnale de avertizare iar populatia va fi evacuata.
Membrii comisiei au stabilit ca Spitalul Orasenesc, Colegiul National Stefan cel Mare, Liceul Tehnologic si Primaria sa fie adaposturi de refugiu pentru oamenii, in cazul unor dezastre.

Totodata, tinand cont ca suntem in prag de iarna, s-a discutat si despre caderile masive de zapada care ar putea bloca drumurile. In aceste situatii, persoanele care vor ramane izolate in trafic vor fi transportate catre cel mai apropiat adapost si vor primi bauturi calde si mancare.

Mentionam ca anul trecut zeci de persoane au ramas cu masinile blocate in zapada iar autoritatile locale i-au cazat pe timpul noptii la sediul Primariei, unde au primit ceaiuri si sandvisuri.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow