25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Harlau: Doi elevi la faza nationala a Olimpiadei de fizica

gorgan adelina harlau

Harlau se poate mandri cu tinerii orasului, trei dintre acestia vor reprezenta judetul Iasi la diferite concursuri si olimpiade nationale.

In perioada 30 – 31 martie, cinci elevi ai Scolii “Petru Rares” din Harlau, au participat la faza judeteana a concursului de creativitate stiintifica, fizica si tehnologie, ce a avut loc la Iasi.

Concursul este diferit in comparatie cu olimpiadele scolare la care participa in general elevii, fiind compus din 7 sectiuni cum sunt: tehnici de laborator, grupuri de cooperare, fizica pe calculator, un eseu pe teme stiintifice etc.

La sectiunea tehnici de laborator, echipa compusa din Teodosia Tenciu si Emilian Glodoreanu, elevi in clasa a VI a, a Scolii din Harlau, a obtinut locul 1 intr-o competitie stransa cu alti 120 copii din judet. In urma acestui rezultat, cei doi vor merge la faza nationala a acestui concurs.

Mai mult, Harlaul se mandreste si cu singura reprezentata a judetului Iasi la faza nationala a olimpiadei de limba franceza. Este vorba despre Adelina Gorga din clasa a VIII a, a Scolii “Petru Rares”, care a obtinut la faza judeteana cel mai mare punctaj. Astfel, ea va pleca astazi, 2 aprilie la Focsani unde se va intrece cu elevi din toata tara.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow