More

  Harlau: Doi elevi la faza nationala a Olimpiadei de fizica

  Array

  gorgan adelina harlau

  Harlau se poate mandri cu tinerii orasului, trei dintre acestia vor reprezenta judetul Iasi la diferite concursuri si olimpiade nationale.

  In perioada 30 – 31 martie, cinci elevi ai Scolii “Petru Rares” din Harlau, au participat la faza judeteana a concursului de creativitate stiintifica, fizica si tehnologie, ce a avut loc la Iasi.

  Concursul este diferit in comparatie cu olimpiadele scolare la care participa in general elevii, fiind compus din 7 sectiuni cum sunt: tehnici de laborator, grupuri de cooperare, fizica pe calculator, un eseu pe teme stiintifice etc.

  La sectiunea tehnici de laborator, echipa compusa din Teodosia Tenciu si Emilian Glodoreanu, elevi in clasa a VI a, a Scolii din Harlau, a obtinut locul 1 intr-o competitie stransa cu alti 120 copii din judet. In urma acestui rezultat, cei doi vor merge la faza nationala a acestui concurs.

  Mai mult, Harlaul se mandreste si cu singura reprezentata a judetului Iasi la faza nationala a olimpiadei de limba franceza. Este vorba despre Adelina Gorga din clasa a VIII a, a Scolii “Petru Rares”, care a obtinut la faza judeteana cel mai mare punctaj. Astfel, ea va pleca astazi, 2 aprilie la Focsani unde se va intrece cu elevi din toata tara.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet