33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Harlau: cinematograful “1mai” va fi demolat

cladire centru harlau

Cinematograful “1mai” din centrul Harlaului va fi demolata, dupa ce, saptamana trecuta partea din fata a cladirii s-a prabusit.

Astfel, in sedinta de consiliu ce a avut loc in data de 28 martie 2013, edilii orasului au aprobat preluarea  de la“Romaniafilm” Bucuresti, in domeniul public al orasului Harlau.

Cladirea din centrul orasului Harlau este de mai multi ani in vederea autoritatilor. Incepand cu anul 2009, cand imobilul a dat primele semne de prabusire, administratia publica a orasului, a trimis mai multe adrese catre “Romaniafilm” Bucuresti, prin care au cerut sa le puna la dispozitie date referitoare la suprafata cladirii si a terenului aferent constructiei.

Apoi, Serviciu de urbanism din cadrul Primariei s-a deplasata la fata locului si a constat ca imobilul este deconectat de la energie electrica, apa gaz sau termoficare, peretii au fisuri foarte mari cu infiltrari mari de apa, acoperisul este spart si ploua in interior iar o serie de corpruri ce se gaseau in interior au fost distruse prin prabusirea tavanului.

Tinand cont de riscul pentru populatie, pe care il reprezinta la ora actuala acest imobil deosebit de distrus, comisia din cadrul serviciului de urbanism a ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie ar fi daramarea cladiriil.

In perioada urmatoare conducerea orasului va apela la o societate care va ingradi si darama cladirea respectiva, iar terenul de 500 mp va fi scos la licitatie pentru inchiriere sau concesiune.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow