More

  Harlau: cinematograful “1mai” va fi demolat

  Array

  cladire centru harlau

  Cinematograful “1mai” din centrul Harlaului va fi demolata, dupa ce, saptamana trecuta partea din fata a cladirii s-a prabusit.

  Astfel, in sedinta de consiliu ce a avut loc in data de 28 martie 2013, edilii orasului au aprobat preluarea  de la“Romaniafilm” Bucuresti, in domeniul public al orasului Harlau.

  Cladirea din centrul orasului Harlau este de mai multi ani in vederea autoritatilor. Incepand cu anul 2009, cand imobilul a dat primele semne de prabusire, administratia publica a orasului, a trimis mai multe adrese catre “Romaniafilm” Bucuresti, prin care au cerut sa le puna la dispozitie date referitoare la suprafata cladirii si a terenului aferent constructiei.

  Apoi, Serviciu de urbanism din cadrul Primariei s-a deplasata la fata locului si a constat ca imobilul este deconectat de la energie electrica, apa gaz sau termoficare, peretii au fisuri foarte mari cu infiltrari mari de apa, acoperisul este spart si ploua in interior iar o serie de corpruri ce se gaseau in interior au fost distruse prin prabusirea tavanului.

  Tinand cont de riscul pentru populatie, pe care il reprezinta la ora actuala acest imobil deosebit de distrus, comisia din cadrul serviciului de urbanism a ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie ar fi daramarea cladiriil.

  In perioada urmatoare conducerea orasului va apela la o societate care va ingradi si darama cladirea respectiva, iar terenul de 500 mp va fi scos la licitatie pentru inchiriere sau concesiune.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bărbat de 49 de ani, găsit mort într-o pădure din preajma comunei Sirețel

  Un barbat in varsta de 49 de ani din comuna Siretel si-a gasit sfarsitul intr-o padure din apropiere. Localnicul ar fi plecat dupa lemne....

  Noi prevederi la nivel național, în contextul alegerilor de duminică – DOC

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, Hotărârea numărul 56. Principalele prevederi și propuneri ale Hotărârii sunt: - Actualizarea listei statelor...

  Noul primar pune piedici ziariștilor care îl critica. Răspunde la întrebări doar o data pe săptămână și blochează apelurile telefonice

  Noul primar al municipiului Pașcani evita sa numească un purtător de cuvânt al instituției.  În cadrul unei conferințe de presa,  Marius Pintilie  a spus...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI