1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Hârlău: Căruțele nu mai au voie să circule prin centru, câinii comunitari vor fi sterilizați

Masuri pentru buna gospodarire si curatenia Harlaului. Legislativul local a aprobat in sedinta de miercuri, 28 august a.c., noi trasee si obligatii pentru vehiculele cu tractiune animala. Totodata s-a discutat si despre inceperea unei campanii de sterilizare a cainilor comunitari.

Centrul orasului este in plin proces de modernizare: de cateva luni se lucreaza incontinuu la asfaltarea strazilor si pavarea trotuarelor. Astfel ca, pentru a pastra curatenia, administratia locala a hotarat ca toate carutele sa circule doar pe trasee bine stabilite si sa fie dotate cu scut protector si sac pentru nutret. Prima ruta este prin satul Parcovaci – str Stejari, M. Eminescu, Logofat Tautu, N. Iorga, Rosiori, Harman Luca iar a doua, pe str Stejari si str Dambului. Cei care nu respecta acest regulament vor fi sanctionati cu amenda de la 100-250 lei.

O alta problema a orasului este cea a cainilor comunitari. Chiar daca in anii trecuti, s-a apelat la firme specializate care au tranchilizat o parte din patrupezi si transportat la un padoc din Iasi, numarul acestor a crescut semnificativ. Astfel ca, edilul orasului Constantin Cernescu, a precizat ca va aloca o suma de bani pentru sterilizarea cainilor.

In sedinta s-a discutat si despre eliminarea unor comercianti din centrul orasului care nu detin aviz de functionare. Mai mult, potrivit unor surse, acestia sunt suspecti ca ar vinde tigari de contrabanda.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow