17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Happy Teeth – curs de igienă orală la „Miron Costin”

In ziua , în cadrul programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, Liceul Teoretic ”Miron Costin” a inițiat o campanie ce vizează igiena orală. Astfel, elevii liceului au participat la activitatea ”Happy Teeth – curs de igienă orală” unde Dr. Stomatolog Irina Sachelarie a surprins în prezentarea Prevenția oro-dentară cele mai importante cauze ale apariției cariilor, plăcii dentare și parodontozei. De asemenea, au fost prezentate cele mai utilizate și cele mai la îndemână metode de efectuare a iginei orale: periajul clasic, apa de gură și utilizarea flossingului (ața dentară) dar și metode profesionale: detartrajul și periajul profesional.
Prezentarea a avut un impact deosebit asupra tinerilor elevi, acestia comfruntandu-se cu reale probleme dentare.
A doua parte a activității a cuprins prezentarea unor produse pentru igiena orală importate exclusiv pentru România de către compania Apmed, produse unice pe piață (Silvercare) : periuțe dentare cu cap de argint ce ajută la menținerea asepsiei perilor periuței dentare.
Compania Apmed a mai prezentat copiilor varietatea periuțelor dentare și a mijloacelor suplimentare de igienă orală pentru fiecare tip de afecțiune în parte.
Interesant de precizat este că elevii au fost foarte receptivi la acest tip de prezentare, discuțiile interactive facând să fie eliminate toate neclaritățile.
Prezentarea a fost facută în scopul reînceperii acțiunilor de dispensarizare a copiilor și adolescenților tineri, acțiuni ce au fost făcute la nivel școlar și care au fost sistate din motive economice.

”Astăzi am participat la o activitate despre igiena orală în urma căreia am tras mai multe concluzii. Una dintre ele este faptul că mulți dintre noi nu ne îngrijeam corespunzător dantura, dar participând la această activitate am învățat cum sa ne corectăm enormele greșeli pe care le comitem atunci când ne curățăm dinții și nu numai. În plus, am învățat ce tipuri de periuțe se folosesc, deoarece majoritatea nu luasem la cunoștință diversitatea periuțelor de dinți până acum. Activitatea mi-a plăcut foarte mult, am învățat foarte multe lucruri noi și sunt sigură că la fel gândesc și colegii mei.”, a declarat Roxana Mitrea, elevă în clasa a XI-a A. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow