15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Haos urbanistic: Constructiile incepute si abandonate uratesc Pascaniul

Oricine poate începe o construcţie, apoi să o abandoneze fără să păţească nimic. La Paşcani sunt patru la număr, două dintre ele chiar în centrul municipiului iar administratia locală nu face nimic pentru a rezolva acesta problemă urbanistică. Cea mai la vedere se afla chiar lângă sediul Parchetului peste drum de Primărie. O clădire cu cinci etaje începută în anul 2008 dar neterminată şi abandonată din lipsa banilor. Deşi autorizaţia de construcţie a expirat, de peste cinci ani de zile nu a fost luată nici o măsură ori pentru dărâmarea ori pentru finalizarea investiţiei.
Aceeaşi situaţie, la câteva sute de metri de Casă Municipala de Cultură, pe strada Moldovei. O societate a început în anul 2007 construcţia unui magazin cu etaj, lipit de un bloc. Autorizaţia eliberată de Primărie a expirat iar lucrările nu au fost finalizate din cauza unor reclamaţii. Între timp investiţia a fost vândută unei alte societăţi iar inspectorii în construcţii au interzis lucrările. Acum între proprietarul clădirii şi Primărie este un proces, iar lucrările sunt sistate.
Şi în zona Vale sunt construcţii nefinalizate. Este vorba despre blocul C38 a cărei construcţie a început în anii 80, în beneficiul CFR, şi fost abandonată. Un alt bloc, C 37, a cărei construcţie a fost abandonată a fost preluată de Primărie şi predate statului pentru locuinţe ANL.
Menţionăm că Pascaniul nu are un regulament urbanistic cu reguli clare privind construcţiile şi amenajările exterioare. Din această cauză municipiul este tot mai urât, cu clădiri abandonate şi pereţi de blocuri parţial izolaţi, în diverse culori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow