Blocaj rutier în zona Gării Paşcani timp de câteva ore în cursul zilei de joi. Imediat după punerea în funcţiune a semafoarelor, aflate în probe, de câteva zile, au început să apară probleme în traficul rutier. Cozi de maşini de câteva sute de metri si şoferi nervoşi la volan. De asemenea din cauza sensului unic prin fata Postei pentru intrarea în parcarea din faţa Gării pasagerii din autobuze au fost nevoiţi să coboare exact în stradă în fata maşinilor.

Din acest motiv funcţionarea semafoarelor a fost suspendată pe timp nelimitat iar Comisia de Circulaţie s-a întrunit în şedinţă, în regim de urgenţă.

După câteva ore de scandal comisia a ajuns la concluzia că trebuie făcute modificări în trafic. A fost desfiinţat sensul unic de la Poştă Vale. Accesul în parcarea din faţa Gării se face prin intrarea de la Poliţia TF iar ieşirea prin fata Postei şi prin parcarea de la pasarelă Remar (barul „Crenguţa”).
Pentru fluidizarea traficului s-a hotărât că semafoarele să afişeze verde intermitent pentru şoferii care virează la dreapta în intersecţiile semaforizate, acolo unde sunt două benzi rutiere.

De asemenea urmează să fie modificate şi marcajele rutiere şi schimbate indicatoarele. Poliţia Locală solicita şoferilor să fie atenţi şi să respecte noile reguli de circulaţie în această zonă. Până acum au fost deja acordate zeci de amenzi mai ales pentru staţionarea interzisă a maşinilor în apropierea semafoarelor.

Slider


loading...
Slider