18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Haos pe „Kogălniceanu”, strada cu doua sensuri unice. Măsuri ilegale, impuse fără aprobarea C.L.

Cele doua sensuri unice de pe strada Mihail Kogalniceau din Pașcani a dat peste cap traficul rutier din zona si a stârnit numeroase nemulțumiri din partea unor șoferi. Retelele de socializare au fost umplute cu mesajele postate la știrile apărute, mulți dintre ei solicitând revenirea la regulile anterioare. De asemenea unii șoferi circula ca înainte, acum pe contrasens, in acesta situație fiind surprinsă si mașina a sociativ primarului.

Haos pe Kogălniceanu, strada cu doua sensuri si o intersecție

Măsura a fost instituita la sfârșitul săptămânii trecute, la solicitarea edilului Marius Pintilie, cu aprobarea Comisiei Locale de Circulație. Mai exact strada a fost impartita in doua, iar in mijloc a apărut o intersecție. Soferii care merg dinspre Piață Deal spre strada Sportului sunt obligați sa facă la stânga, după Spitalul CF, spre sala de sport, pe o străduță îngustă unde nu poate fi depășit nici un pieton sau la dreapta spre Oficiul Poștal. De asemenea cei care circula dinspre fostul sediu al Bibliotecii Municipale sunt obligați sa meargă la dreapta, spre sala de sport sau la stângă spre Oficiul Poștal, nu înainte spe piață.

Sensuri unice ilegale la Pașcani Pintilie: acum am aflat!

Subiectul a fost discutat si in cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local. Opoziția a atras atenția ca toate măsurile luate de actualul primar privind sensurile unice din Pașcani precum si închiderea circulației de Zilele Pașcaniului sunt ilegale, pe motiv ca nu au fost aprobate de legislativul local.

Primarul pascanean a recunoscut ca toate măsurile privind circulația rutiera din oraș, luate in ultimii ani de zile fără aprobarea Consiliului Local sunt ilegale. El a spus ca aflat abia acum de obligațiile legale, de la secretarul Primăriei, odată cu dezbaterile pentru aprobarea restricțiilor de circulație de pe „Pasajul Peștișorul”.

Cum rămâne, domnule primar? 

In acest context, nimeni nu se grăbește sa clarifice cum rămâne cu sensurile unice amenajate pana acum: cel de pe străzile Izvoarelor si Mihai Eminescu precum si pe strada Vasile Alexandri din zona Vale, iar in zona deal pe Eugen Stamate, pe strada Mihail Kogălniceanu, prin spatele Pieței Deal si cel din cartierul Micro.
Unii salariați ai Primăriei cred ca măsurile trebuie respectate pana când vor fi anulate, daca cineva va sesiza instanță de judecata. De asemenea sancțiunile data in aceste zone ar putea fi anulate. Tot ilegale ar fi si ale măsurile de circulație, luate in ultimii ani, privind limitările de viteza, amenajarea de treceri de pietoni si parcări pentru mașini.
Atât reprezentanții Poliției Municipale cât si cei ai Primăriei Pașcani au refuzat sa clarifice acesta situație. Menționăm ca ultimul proiect de hotărâre pus in dezbaterea Consiliului Local privind amenajarea unor sensuri unice a fost in noiembrie 2013 pentru aleile dintre blocurile aflate in apropierea sediului Poliției Municipale.

Alte articole