More

  Haos la apa si canal: Banii pentru repararea tevilor, cheltuiti pentru salarii

  Array

  Haos total cu banii pascanenilor la societatea de apa si canal din Pascani. Miliarde de lei colectate pentru reabilitarea retelelor de apa si canal au fost cheltuite pentru salarii si achitarea facturilor.
  Problema a fost descoperita de primarul Dumitru Pantazi in cadrul sedintei Consiliului Local. Din raportul privind taxa de redeventa incasa de la populatie si care se regaseste in pretul serviciilor de apa si canal reiese ca o parte din bani au fost incasati dar nu au ajuns unde trebuie. Documentul prezentat consilierilor demostreaza ca cel putin 5 miliarde de lei vechi au fost incasati si cheltuiti aiurea in loc sa ajunga in contul special pentru investitii.
  Mai mult societatea mai de incasat incasat inca 2,3 miliarde de lei vechi conform facturilor emise. In total sunt peste 7 miliarde de lei vechi bani care ar fi trebuit sa se afle deja in contul Primariei din care in acest an sa fie realizate o serie de investitii. Administratorul public Gica Zanet a aratat ca de la data infiintarii acestei taxe si pana acum ar fi trebuit sa fie adunate peste 1, 8 milioane de lei insa conturile sunt goale.
  Directorul societatii a explicat ca o parte din bani au fost cheltuiti pentru achitarea salariilor si facturilor curente sau aTVA-ului iar restul banilor se afla in contul societatii dar nu au fost transferati Consiliului Local.
  In replica primarul Pantazi i-a cerut directorului Ioan Prisecaru sa puna la loc banii in maxim cateva saptamani de zile, cand ar urma sa fie aprobat planul de investitii al societatii pentru anul In curs.
  Mentionam ca taxa de redeventa a fost inclusa in pretul la apa si canal printr-o hotarare a Consiliului Local, in anul 2012 . Banii ar fi trebuit sa ajunga intr-un cont de dezvoltare care sa alimenteze investitiile societatii mai ales cele pentru reabilitarea retelelor de distributie, acolo unde se inregistreaza pierderi masive la apa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI