Subiect important pe agenda administraţiei din Paşcani, la solicitarea unei instituţii judeţene. Autoritatea Rutieră Română a solicitat Primăriei Paşcani să pună la dispoziţia transportatorilor de persoane, alţii decât RAGCL,  regie care asigură transportul public local, staţiile de autobuz. Problema a fost discutată în Comisia Locală de Circulaţie, convocată vineri în şedinţă. După o scurtă analiza s-a ajuns la concluzia că, mai întâi, staţiile de autobuz din Paşcani trebuie modernizate, apoi autorizate, deoarece nu ar corespunde cerinţelor legale şi nici numărului tot mai mare de pasageri.

Mai mult, ar fi necesară amenajarea de locuri speciale de îmbarcare a pasagerilor.  Pentru realizarea lor este nevoie de bani şi timp, deci problemele nu vor fi rezolvate imediat.

De asemenea membrii comisiei au concluzionat că este haos în transportul public de persoane. Autobuzele şi microbuzele, circula şi staţionează după voinţa şoferilor, nu pe traseele şi în locurile stabilite. Problemele ar urma să fie rezolvate în timp. Mai întâi Primăria şi Poliţia au anunţat că vor face o inventariere a curselor tuturor microbuzelor şi autobuzelor care circulă prin Paşcani, conform licenţelor de transport. Urmează ca să fie stabilite cu exactitate traseele acestora şi locurile de staţionare şi îmbarcare.

Menţionăm că numărul de autoturisme dar şi microbuze din Paşcani a crescut îngrijorător de mult în ultimii ani de zile, motiv pentru care circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate. O altă problemă este insuficientă locurilor de parcare şi lipsa parcărilor cu plată.

Slider


loading...
Slider