20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Haos în piața Vale din Pașcani

- Advertisement -

Amenintari la adresa comerciantilor din piata Vale. Reprezentantii Primariei i-au luat in vizor pe cei care au taiat gardul pietei si au inceput sa desfasoara din nou activitati comerciale pe trotuarul din fata.

Viceprimarul, Cristian Ratoi, spune ca actiunile s-au desfasurat fara acordul administratiei locale si ca urmeaza sa fie luate masuri pentru identificarea si sanctionarea celor in cauza.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei de presa de joi, 16 iunie.

In acelasi contextul, edilul a anuntat ca urmeaza sa fie facute lucrari de amploare de curatenie si modernizare a pietei agroalimentare din zona Vale. Astfel de anunturi au mai fost facute pana acum dar fara nici un rezultat. Ratoi spune ca se asteapta un raspuns de la firma care a fost contractata pentru modernizarea pietei iar daca nu vor incepe lucrarile atunci muncitorii Primariei vor fi nevoiti sa ia masuri. Edilul s-a aratat profund nemultumit de modul cum arata piata si a recunoscut ca actualele conditii de comert sunt deplorabile.

 

De asemenea, reprezentantul Primariei s-a plans ca in cadrul pietei din zona Vale isi desfasoara activitatatea mai multi comercianti care nu ar indeplini conditiile legale. Unii ocupa domeniul public fara sa aiba contract, altii ar desfasura activitati economice fara respectarea legii. Ratoi a spus ca urmeaza sa aiba loc controale pentru aplicare de sanctiuni si a lasat sa se inteleaga ca marfa ar urma sa fie confiscata.

Contractul pentru modernizarea pietei a fost semnat in februarie 2021 pentru suma de 7.181.000 lei, TVA inclus, dar in urma realizarii proiectului valoarea finala prezentata este de cca 23 milioane lei. Lucrarile de executie ar fi trebuit sa fie incepute deja, cu termen de finalizate pana in prima parte a anului 2024.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow