More

  Haos în activitatea de taximetrie, la Paşcani. Nimeni nu ştie câţi şoferi sunt, “piraţii” sunt protejaţi de sistem. Vezi lista taximetriştilor cu atestat

  Array

   

  BIT TV a demarat o anchetă jurnalistică în urma numeroaselor sesizări primite la redacţie, din partea unor cetăţeni nemulţumiţi de condiţiile de transport în comun, dar şi al numeroaselor semnale de alarmă de pe retelele de socializare.
  Unii reclamă ca sunt şoferi de taxi care pun viaţa călătorilor în pericol, fără vechime, cu carnetul de şofer abia obţinut. Alţii se plâng ca sunt şoferi care practică taximetria în mod ilegal, fără autorizaţie. Sunt şi nemulţumiri chiar în rândul taximetriştilor. Unii lucrează fără carte de muncă sau cu câteva ore trecute pe contract alţii se plâng ca nu sunt suficient de protejaţi de cei care fac scandal şi îi agresează sau nu le achita cursele iar alţii de concurenţă neloială.
  Cei care verifica activitatea de taximetrie şi ar trebui să rezolve astfel de probleme sunt chiar funcţionarii Primăriei Paşcani de la Compartimentul de monitorizare a serviciilor de transport public local.
  Doar că singurul salariat de acolo, Eugen Turcu, se ocupă cu alte treburi, acum cu împărţirea alimentelor de la UE. Nu are maşina de serviciu pentru a se deplasa în teren şi nici nu beneficiază de ajutorul Poliţiei Locale. Aşa s-a ajuns în situaţia în care Primăria Paşcani să nu ştie nici măcar câţi şoferi de taxi sunt la Paşcani.
  Din cele 115 autorizaţii eliberate doar 112 sunt valabile în momentul de faţă, 3 fiind suspendate în urma unui proces aflat în derulare.
  30 dintre ele sunt deţinute de persoane fizice autorizate iar restul de 7 firme de transport. Cum conform cerinţelor pentru autorizare societăţile de transport trebuie să asigure serviciul şi pe timp de noapte, iar şoferii lucrează în schimburi, la Paşcani ar trebui să fie peste 200 de taximetrişti. Totuşi În evidentele Primăriei apar doar 94 cu 18 mai puţini decât numărul de autorizaţii. Aceştia ar deţine atestatul de taximetrist (certificatul profesional) în urma susţinerii unui examen, susţine reprezentantul Primăriei. Datele au fost obţinute cu greu de jurnalişti (fără numărul atestatului), după ce dosarele au fost actualizate în fugă, de la începerea anchetei jurnalistice.
  Datele din tabelul de mai jos demonstreaza că la Paşcani, fie funcţionează ilegal zeci de taximetrişti, fie societăţile în cauză deţin autorizaţiile, fără îndeplinirea condiţiilor legale (să asigure serviciul în programul stabilit). Un răspuns poate fi găsit şi atunci când sunt anunţate controale de la ITM. În staţiile de taxi rămân doar câţiva şoferi, cei cu acte în regulă.
  Menţionăm că pe locurile special amenajate pentru taxi parchează şi maşini cu şoferi care nu au autorizaţie de la Primărie, fără ca Poliţia Locală să intervină.

  Lista Taximetristi Din Pascani Cu Atestat by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  Prețurile la benzină și motorină au crescut. Scumpirea va avea efecte în lanț pentru români

  Creșterile sunt cauzate de majorarea accizelor Până și cea mai ieftină benzinărie vindea azi carburanții cu 5 lei pe litru. Mai precis, un litru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI