23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Hala din Piata Vale, inchisa pentru reparatii. Edilii se lauda cu putin

Hala comerciala din piata agroalimentara din zona Vale a municipiului Pascani ar urma sa fie inchisa timp de zece zile. Municialitatea a programat in prima parte a lunii februarie lucrari de igienizare si reparatii. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa de viceprimarul Cristian Ratoi. Totodata activitatea comerciala de acolo va fi reorganizata, asa incat sa fie respectate distantele si caile de acces.
Ratoi spune ca a purtat deja discutii cu cei care au inchiriate spatii comerciale si ca au aparut deja nemultumiri. Unii comercianti cred ca ar fi vorba de o evacuare fortata pentru a fi facute lucrarile de modernizare a pietei si ca isi vor pierde locurile si vor inchide afacerile, in urma acestei reorganizari.

Reprezentantul Primariei a precizat insa ca hala va fi redeschisa iar cei care fac comert acolo isi vor primi spatiile inapoi dar toti trebuie sa plateasca pentru suprafata ocupata, conform taxelor aprobate de Consiliul local.
In aceeasi conferinta de presa a fost prezentata si o situatie a incasarilor din Piata Deal. Reprezentantii Primariei se lauda ca in luna decembrie a anului trecut au fost incasari de trei ori mai mari decat la sfarsitul anului 2019, peste 20 000 lei fata de cca 6000 lei si ca activitatea a fost incheiata cu excedent. Viceprimarul Ratoi spune ca ar fi rezultatul unei mai bune organizari a activitatii din piete.
Totusi noua administratie recunoaste ca nu prea au fost facute controale in cele doua piete, pentru depistarea celor care nu platesc pentru tarabele sau terenurile care le ocupa. In ultimile luni de zile doar o persoana a fost depistata in acesta situatie, a spus edilul.
Din datele financiare reiese altceva decat sustin reprezentantii Primariei.

Anul trecut municipalitatea a incasat in cele doua piete, din concesiuni si inchirieri peste 900 000 lei. Mentionam ca incasari „record” au fost inregistrate in pietele agroalimentare in lunile iulie si decembrie a anului trecut, de 128 760 lei, mai ales din concesiunile celor care au chioscuri iar in celelalte luni sume mai mici.

Anul 2019 a fost incheiat cu un excedent de 1, 9 milioane de lei din care au fost cheltuiti 58 000 lei, iar la sfarsitul anului 2020 a fost inregistrat un excedent de peste 100 000 lei. Mai exact municipalitatea ar trebui sa aiba disponibili din activitatea pietelor peste doua milioane de lei, bani care pot fi folositi pentru finantarea proiectului de modernizare a Pietei Vale, susțin foștii reprezentanți ai Primăriei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow