30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

Habarnistul Marius Parteni încurcă administraţia cu politica, ca să-şi facă jocurile murdare

Prostia nu are limite, nu intră în vacanţă, nu ţine cont de sărbători, iar Marius Parteni, directorul de programe de la Actualitatea TV, demonstrează această vorbă din popor. Astăzi, la conferinţa de presă în care primarul Dumitru Pantazi şi-a prezentat bilanţul anual, reporteriţa televiziunii a deviat de la subiectele administrative cu o întrebare despre activitatea politică a organizaţiei P.S.D. Paşcani. Aşa cum am făcut-o şi până acum, am intervenit şi am cerut ca problemele, întrebările şi comentariile politice să fie discutate la partid, nu în Primărie.
După câteva ore, şeful ei a publicat o ştire de te doare capul, în care habarnistul Marius Parteni mă acuza de lipsă de profesionalism, pentru că am îndrăznit această intervenţie. Săracul, este atât de implicat în jocurile mizerabile pe care le face, încât nu mai distinge între administraţie şi politică, între interesul public şi cel personal, între adevăr şi minciună.
Dar să analizăm “întrebarea importantă”, care l-ar fi făcut şah – mat pe primar, dacă nu interveneam eu:
„În calitatea dumneavoastră de președinte al organizației locale a P.S.D., credeți că la ora actuală formațiunea politică pe care o conduceți are independență? Partidul este consultat la luarea deciziilor majore?”.
Tare, nu? Esenţa inteligenţei jurnalistice…
Altfel spus, şefii de la A.T.V., prin vocea reporteriţei lor, l-au întrebat pe primar dacă nu cumva, în calitate de preşedinte al P.S.D. Paşcani, se comportă ca un dictator. Această temă a mai fost dezvoltată, înainte de alegerile interne, de Marius Parteni, dar nimeni din partid, cu excepţia sindicalistului Benone Mihuţ, cel care prin acţiunile sale s-a situat în afara partidului, nu a susţinut-o. Am vorbit cu Alexa, Răţoi, Constantinescu etc., dar nimeni nu s-a plâns că ar fi mai puţină democraţie în P.S.D. decât în PNL sau alte formaţiuni politice.
Aşadar, conspiraţionistul Marius Parteni este mai interesat de ceea ce se întâmplă în P.S.D., decât de problemele administrative ale oraşului. Este atât de implicat în scenariile sale anti-Pantazi, încât subiectivismul, manipularea şi minciuna au devenit principalele sale virtuţi. Eu am preferat să aflu răspunsuri la problemele cu adevărat importate: soarta serviciilor publice, investiţii, ultimul raport al Curţii de Conturi etc. Tocmai pentru că este o temă cu relevanţă administrativă şi de actualitate, l-am mai întrebat pe primar dacă candidează pentru un nou mandat ( vezi aici stirea ), întrebare adresată şi de reporteriţa A.T.V. cu câteva minute înainte.
Nu pot să nu zâmbesc când îmi aduc aminte cum aceasta şi-a făcut intrarea. “Domnule primar, vreau să vă adresez o listă de întrebări, pentru că refuzaţi prezenţa în emisiunile ATV…” (citez cu aproximaţie). De parcă era la un interviu, nu la o conferinţă de presă, la care mai mulţi jurnalişti aşteptau să pună întrebări.
Nu pot să nu remarc că nici ea nu prea înţelegea întrebările dictate de şefii săi şi că singura sa grijă era că acuzaţiile subînţelese să fie auzite, nu să afle răspunsurile.
PS: Observ că Marius Parteni se face că nu înţelege de ce primarul Dumitru Pantazi (la fel ca şi alte persoane publice) nu mai vine la emisiunea pe care o moderează. Răspunsul corect este: din cauza lipsei de profesionalism, credibilitate si obiectivitate a moderatorului şi a postului ATV. Cand aranjezi “emisiuni relaxante” contra cost, trebuie sa iti asumi si consecintele! Iar cand nu iti ies combinatiile, este mai uşor să dai vina pe alţii, să joci rolul victimei.

Îmi aduc aminte că, oricât i-am criticat pe foştii primari, Neculai Răţoi şi Grigore Crăciunescu, în momentele importante, când aveau ceva de spus, au răspuns invitaţiei mele la emisiune.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Incep lucrarile pentru apa si canalizare. A avut loc prima sedinta de pregatire

Vesti bune pentru pascaneni. Lucrarile pentru extinderea si repararea...

Legislativul din Harlau, sedinta cu 14 proiecte

Legislativul din orasul Harlau este convocat in sedinta ordianra...

Concursuri de angajare la pompieri. Posturi la Pașcani, Târgu Frumos și Iași

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow