Copiii care provin din familii defavorizate vor fi sprijiniţi de stat să continue studiile şi să înveţe mai bine! Guvernul pregăteşte un program pilot menit să reducă abandonul şcolar. 

Proiectul „Şcoala după şcoală” se adresează elevilor de până în clasa a patra care provin din medii dezavantajate. Pentru fiecare elev înscris, Ministerul Educaţiei ar urma să aloce 200 de lei în plus la bugetul acordat şcolilor.

Copiii care au dificultăţi de învăţare vor primi un spirjin suplimentar şi, în plus, îşi vor face temele supravegheaţi de profesor. Însă programul nu presupune doar asta ci şi activităţi recreative.

Este un program pilot ce ar urma să înceapă din septembrie 2020. „O măsură binevenită„, spun părinţii şi deopotrivă profesorii. Aceste programe se desfăşoară în prezent în mai multe şcoli din ţară.

În acest moment, în România, rata de părăsire timpurie a şcolii rămâne la cote alarmante cu toate că procentul a scăzut în ultimii ani. în 2018 a fost de 16%, însă aceasta este o medie pentru că în mediul rural este de peste 25%.

Continuarea pe Observator

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider