Primăria Paşcani a scăpat de blocajul financiar prognozat pentru sfârşitul acestui an. La începutul acestei săptămâni Guvernul României a alocat peste 3,6 milioane de lei suma pentru echilibrarea bugetului.

Anunţul a fost făcut de edilul municipiului, în şedinţa extraordinară care a avut loc pe 15 octombrie. Cea mai mare parte a banilor, peste 2 milioane lei vor fi cheltuiţi pentru plata facturilor de montare a centralelor termice individuale, în şcoli, grădiniţe şi alte instituţii publice. Restul sumei va acoperi cheltuielile de personal şi cele de functionare pentru ultimele luni ale anului, rămase nebugetate.

Primarul Dumitru Pantazi a informat consilierii ca pe lista actualizată a Fondului Naţional de Dezvoltare a intrat şi un proiect de la Paşcani. Este vorba despre o finanţare de 8,5 milioane de lei pentru modernizarea a şase străzi: Sector Strada Crinilor, Strada Fundac Fântânele, Strada Aleea Calea Iașului, Strada Libertății, 24 Ianuarie și Tudor Vladimirescu”.

În total vor fi turnaţi peste 4,3 km de asfalt. De asemenea vor fi amenajate trotuare, rigole şi canale colectoare pentru scurgerea apelor.

Banii vor fi alocaţi de Guvern, după încheierea contractelor de finanţare, pentru decontarea lucrărilor executate, dacă nu vor fi schimbări în acest sens, după ultimele evenimente de pe scenă politică.

Este vorba despre un împrumut din Trezoreria Statului care trebuie rambursat în timp. Administraţiile locale pot accesa astfel de surse de finanţare în raport cu gradul de îndatorare la Paşcani fiind de până la 10% din veniturile anuale.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider