14.4 C
Paşcani
luni, septembrie 20, 2021
Array

Guvernul pune frana investitiilor din Pascani. Aviz negativ pentru imprumutul de 4 mil de lei de la CEC Asfaltarea strazilor se amana

Vesti rele pentru pascaneni. Asfaltarea strazilor Vatra ,Stefan cel Mare si Dragos Voda, lucrari programate pentru toamna acestui an va fi amanata pentru anul viitor. Asta deoarece Comisia de autorizare a imprumuturilor locale nu a avizat cererea Primariei Pascani de contractare a unui imprumut de 4 mil de lei, de la CEC, pentru finantarea acestor investitii.
Motivul respingerii cererii este faptul ca Guvernul Romaniei, in urma intelegerii cu FMI ,nu mai da voie administratiilor locale sa acumuleze datorii.
,, Cererea noastra de contractare a creditului de la CEC nu a primit avizul comisiei, ceea ce inseamna ca, cel putin deocamdata, aceste investitii vor fi amanate pana cand va fi rezolvata finantarea lor…,, a spus pentru Orizont.info, administratorul public, Gica Zanet.
Mentionam ca documentatiile tehnice pentru asfaltarea celor trei strazi nu au fost aprobate de consilieri in sedinta de la sfarsitul lunii trecute dupa ce au aparut suspiciuni in legatura cu preturile din devizele de lucrari. Chiar daca neintelegerile au fost clarificate de proiectanti, in cadrul unei recente conferinte de presa ,sedinta extraordinara prognozata sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare nu va mai fi organizata din cauza avizarii negative a imprumutului.
Precizam ca pentru asfaltarea strazii Stefan cel Mare pretul total este de 2.807381 lei, din care 2,480.000 vor fi platiti din imprumut iar 327. 381 lei din bugetul local.
De asemenea pentru asfaltare strazii Dragos Voda costurile totale se ridica la 1.511.101 lei din care 1.240.000 lei de la CEC si 271.101 lei de la bugetul local.
Pentru asfaltarea strazii Vatra costurile totale sunt de 1.938.649 lei din care 1.2400.000 lei din imprumut si 698.649 lei de la bugetul local. Proiectantii spun ca in urma licitatiei preturile de executie ar putea scade cu cel mult 20% deoarece s-a lucrat cu standardele de cost minimale.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI