3.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Guvernul PNL nu a alocat bani pentru autostradă de la Lețcani la Pașcani, ba chiar a mutat traseul

Guvernul PNL nu știe nici azi cu ce bani și când s-ar putea construi autostrada A 8 în zona orașului Pașcani, dar a decis să mute autostrada. Asta după ce primarul PNL al Pașcaniului, Marius Pintilie, a pretins că prima variantă a traseului urma să tranziteze pășunea de la Sodomeni, exact prin mijlocul ei, făcând-o inutilizabilă pentru proiectul de parc industrial. Reamintim, lîngă Iași, mai precis la ieșirea din Lețcani, CJ amenajează un parc industrial fix lîngă un centru tehnic al A8 întins pe 10 hectare. Ce s-a putut la Lețcani – parc industrial și autostradă – nu se poate însă la Pașcani unde primarul liberal, cu ceva voturi disponibile la alegerile interne din PNL, a cerut și obținut de la Guvern mutarea traseului autostrăzii din pix.
Ce zice primarul Pașcaniului
„În urma solictărilor făcute de Primăria Municipiului Pașcani, către Compania Națională de Drumuri, au fost de acord să modifice traseul autostrăzii, care nu va mai trece prin mijlocul pășunii de la Sodomeni, fiind mutată într-un lateral al acesteia. Aștept să ajungă oficial această informare la Primărie, eu am primit-o pe Whatsapp deocamdată, dar așteptăm să parcurgem procedura normală de comunicare, iar după ce verificăm noile coordonate prin GPS pentru a vedea dacă drumul de acces la pășune rămâne liber, pentru a nu fi în situația de a face expropieri,” a explicat primarul Marius Pintilie.
Consiliul Județean Iași a solicitat încă din mandatul fostului primar Dumitru Pantazi ca municipalitatea să pună la dispoziție terenul pentru amenajarea unui parc industrial, însă până acum lucrurile nu s-au concretizat.
Activiștii proautostradă numără câte zile mai are Guvernul până să livreze ceva concret legat de A8
         ”Autostrada A8 – Au mai rămas 31 de zile!”, a anunțat joi activistul proautostradă Cătălin Urtoi.
          El susține că ”Cel mai important proiect al Moldovei este străpungerea Carpaților cu această autostradă și au mai rămas 31 de zile până la predarea SF-ului pe tronsonul Tg.Mureș – Tg.Neamt de către firma spaniolă Acciona – 7 August 2021.
          După această etapă se poate trece la initierea caietului de sarcini pentru Proiectare + Execuție pe tronsonul de munte. Fără străpungerea Carpaților dinspre Moldova spre Ardeal, NU putem spune că autostrada UNIRII – A8 există!
          Acum vom vedea dacă ministrul Drulă este dulău sau pisică .”

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pipote și ficăței retrase din supermarketuri, din cauza contaminării cu Salmonella

Conform comunicatelor postate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Profi şi Penny au iniţiat...

Ce salariu are un casier la benzinăriile Socar cu tot cu bonusuri și sporuri

SOCAR este o companie națională de petrol și gaze naturale deținută de Republica Azerbaidjan. Deține rețele de...

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale. „Exorcistul” se află printre ele

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale (oricât de surprinzător ni s-ar părea) „Donnie Brasco” (1997) spune...

Fenomen astronomic rar, astăzi: Eclipsă totală de soare, cu un traseu neobișnuit

Sâmbătă are loc o eclipsă totală de Soare vizibilă din sudul Australiei, sudul Africii, sudul Americii de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI