More

  Guvernul nu acoperă pierderile la căldură. RAGCL intră în insolvență?

  Array

  Pierderile regiei pascanene de termoficare nu pot fi acoperite cu bani de la bugetul de stat. Este răspunsul cu care s-au întors de la București directorul RAGCL și edilul municipiului, după o întâlnire cu un oficial guvernamental.
  Cei doi au participat, astăzi, la un simpozion național pe teme de termie unde au fost prezentante mai multe soluții de eficientizare a serviciilor.
  Acolo au aflat că Guvernul nu are bani pentru a onora o eventuală cerere venită din partea administrației din Pașcani, pentru plata a 2 milioane de lei pierderi ale RAGCL-ului, din perioadă 2008 -2015.
  În schimb, sumă ar putea fi achitată de la bugetul local dacă consilierii își vor asumă o astfel de resposabilitate. Decizia ar urmă să fie luată în ședința extraordinară programată săptămâna viitoare.
  ,, Am aflat că Guvernul nu are bani pentru astfel de plăți. Trebuie să ne descurcăm singuri, să găsim bani pentru achitarea facturilor la gaz. Dacă nu, de săptămâna viitoare va fi oprită furnizarea…” a spus pentru BIT TV Gelu Nedelcu, managerul regiei.

  În această situație, singură soluție ar fi că Primăria să plătească, în avans, subvenția la căldură.

  ,,Vom plăți în avans subvenția la căldură chiar dacă nu știm care va fi producția până la sfârșitul anului. Banii vor fi folosiți pentru achitarea facturlor la gaz, dar regia nu va scăpa de probleme. Are deja două tilturi executorii pe cont și se asteapa încă unul de la fostul furnizor de gaz… “ a explicat edilul municipiului.

  Primarul Pantazi spune că nici propunerea consilierilor PNL nu este o soluție. Ei au inițiat un proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în regim de urgență, luni de la oră 11.00, prin care pierderile regiei să fie însușite de administrația locală.

  “Din discuțiile informare de astăzi am aflat că Guvernul nu va acoperi aceste pierderi. Deci va trebui să renunțăm la investiții pentru a le plăți de la bugetul local. Asta vor consilierii? Și chiar dacă am face un astfel de effort banii pe care îi vom da vor fi luați de cei care au executat conturile regiei, deci nu vor putea fi folosiți pentru achitarea facturilor la gaz. La București regia a intrat în insolvență. Mai devreme sau mai târziu și noi trebuie să găsim o soluție de reorganizare la RAGCL”  a adăugat primarul Pascaniului” a adăugat primarul Patazi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la suspendarea activitatii nr 6911/31.01.2018, al GURALIUC T. LIVIU PFA, F22/1274/2005, CUI 19517521. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI