12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Guvernul MODIFICĂ procedurile în cazul moştenirilor şi dezbaterii succesiunii

Continuă revoluţia fiscală! Astfel, potrivit unui proiect ce va aduce mai multe modificări procedurii fiscale, la dezbaterea anumitor moșteniri, notarii vor trebui să transmită Fiscului copii după certificatele de moștenitor.

Obligații conexe vor avea și birourile de cadastru și publicitate imobiliară din România. Practic, atunci când e vorba de datorii fiscale, organul fiscal va cunoaște exact ce s-a moștenit și de către cine, scrie avocatnet.ro.

Ori de câte ori se dezbate succesiunea unei persoane decedate, notarul public are obligația de a cere organului fiscal central și local certificatul de atestare fiscală pentru cel pentru care se dezbate succesiunea, conform Codului de procedură fiscală.

Cum organele fiscale nu au o procedură prin care să afle despre procedurile succesorale care s-au încheiat și despre cine ce a moștenit datoriile fiscale ale celui decedat, un proiect normativ pus în dezbatere recent de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va schimba acest lucru în viitorul apropiat. Proiectul Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală se va aplica însă după ce e aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow