25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022

Guvernul discută noi modificări ale Codului Fiscal. Salarii plătite mai devreme, cota de 2%, majorată

Guvernul va discuta, în ședința de joi, ordonanța de urgență cu mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro.

De asemenea, tot joi, Executivul va decide dacă salariile bugetarilor vor fi plătite înainte de vacanța de Paște.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, că o modificare principal ar fi impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.

“Este un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru joi în şedinţa de guvern. Una dintre principalele modificări este: plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit, dar dacă vor să opteze, trebuie să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei”, a declarat ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament, potrivit Agerpres.

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow