9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Guvernul dă 2.000 de lei mamelor cu bebeluși de până în 3 luni. Cum pot intra femeile în posesia tichetelor sociale

- Advertisement -

Mămicile cu bebeluși de până în 3 luni, din familii vulnerabile, vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Gabriela Firea a anunțat pe Facebook cum pot mămicile să intre în posesia acestor tichete sociale.

Mamele care se află în situații de risc vor primi un ajutor financiar în valoare de 2.000 de lei. Este vorba de tichete sociale, pe care mămicile cu bebeluși de până în 3 luni le pot folosi pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală.

„Am susținut acest proiect și mă bucur că în ședința Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame. Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect. Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou”, scrie Gabrila Firea.

Continuarea pe Observator 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

Consumatorii ascunși din casele românilor

Într-o perioadă în care facturile la energie sunt tot...

Polițistul rănit grav în accidentul de la Războieni are nevoie de sânge

AMAN TEODOR ANDI, unul dintre polițiștii răniți în accidentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow